Снимка: Булфото

Очаквана и напълно неприемлива новина. Така от БСП гледат на решението на прокуратурата да оневини литературното оповестяване на СРС-та от пленарната зала, което направи вътрешният министър Цветан Цветанов по случая с Горна Оряховица.

„Имаме ситуация, в която ръка ръка мие. Защо прокуратурата отказва това? Защото с министъра на вътрешните работи са вързани заедно”, разви тезата си председателят на БСП Сергей Станишев.

Според него изчитането на тайната информация не е единственият грях на Цветанов.

Сериозен гаф от негова страна е фактът, че от пленарната трибуна раздаде квалификации. Лидерът на социалистите се усъмни в безпристрастността на обвинението:

„Типичен пример за двоен стандарт и голямо разочарование по отношение на това дали прокуратурата е обективна в своите действия или следва целесъобразността”, обвини от своя страна Станишев.

Още по темата

С текстове от Наказателния кодекс в ръка председателят на БСП съобщи пред журналисти присъдата на Цветан Цветанов.

В закона е записано, че когато длъжностно лице използва СРС-та извън тяхното предназначение, трябва да бъде наказано със затвор до 5 години.

Сега обаче това не можело да се случи заради симбиозата правителство-обвинение: 

„Вързани са в един синджир – прокуратурата, наблюдаващия прокурор и министърът на вътрешните работи”, посочи още Станишев. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase