Снимка: Булфото
fallback

За България 2011-а ще бъде поредната изгубена година. Година, през която няма да се проведат съществени реформи. 

Това посочва в интервю за радио Дойче веле Марк Майнардус, който ръководи представителството на германската фондация "Фридрих Еберт" в София.

Социалното положение на хората е тежко, защото правителството не можа да проведе най-важните социални реформи в страната. Изключение прави само системата за пенсионни осигуровки. Положението в здравната сфера обаче е катастрофално и правителството все още няма никаква концепция за решение на проблемите, казва Марк Майнардус.

Мисля, че социалното недоволство би могло и ще бъде една от темите, които ще доминират предстоящите избори. Това ще накара някои избиратели да променят досегашните си предпочитания към управляващата партия, прогнозира експертът.

Той не изключва и вероятността от демонстрации и протести, които ще накарат правителството да се активизира, "раздавайки подаръци" в навечерието на изборите, за да извлече изгода от тях.

Опасявам се, че в година, в която се провеждат местни и президентски избори, осъществяването на реални реформи е по принцип доста тежка задача. Така че за съжаление това ще бъде още една изгубена година без реформи, година, в която ще става дума за загуба или запазване на властта, предупреждава представителят на фондация "Фридрих Еберт".

Един от най-горещите въпроси си остава все пак кой ще бъде кандидатът на ГЕРБ за президентските избори и по-точно дали самият Борисов ще се насочи към президентския пост. "Решението за това обаче ще бъде взето в последния момент", прогнозира Майнардус.      

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

719

кучето

преди 13 години

Истината е чужбина.Не че се изкарват големи пари но поне имаш работа и като влезеш в магазина не се чудиш какво да си купиш.

718

mestessa

преди 13 години

И защо написахте минусите на 751.Не се ли престарахте нещо...Тук германеца наистина е голям капацитет и анонимния си каза,че прогнозите му са верни. Но кой наистина идва да работи при нас? Огледайте се малко.

717

lewskar

преди 13 години

Според мен тоя германец откри топлата вода,ГН ГЕРМАНЕЦ ТУК ОТ 20 ГОДИНИ ВСЯКА ЕДНА Е ПРОПИЛЯНА,и Иванчо от ЦДГ "Люлин"5микро район ще ви го каже.

fallback