Кристиан Вигенин. Снимка: Булфото
fallback

Очаква се през февруари в Европейския парламент в Страсбург да се състои дискусия за използването на специални разузнавателни средства. Това съобщи на пресконференция евродепутатът Кристиан Вигенин. 

Форумът e по искане, подкрепено от либералите и социалистите в ЕП. 

По думите на Вигенин глобалният проблем е тенденцията в някои страни за ограничаване на свободата на изразяване и за политически натиск. 

Oще по темата

Българският евродепутат смята, че има опит скандалът у нас с изтеклите разговори от СРС-та и съмненията за покровителстване на контрабандата на високо ниво да се замажат. 

Към днешна дата едва ли има европейски лидер, който да седне с удоволствие на една маса с българския премиер, коментира Кристиан Вигенин. 

Няма какво да се учудваме, след като българският премиер стана известен с едни записи, които в други страни биха довели до оставка или най-малкото до временно отстраняване от длъжност до изясняване на скандала, смята социалистът.

Ако няма последствия след скандала, не виждам как това правителство може да бъде легитимен партньор, посочи той. 

Според Вигенин прокуратурата трябва да провери случая, а премиерът да се оттегли до изясняване на фактите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

662

do 688

преди 12 години

abe ti tezi danni ot vaobrajenieto li si gi vadish

661

краен

преди 13 години

Жалко и болно е за изпепелените надежди на милионите българи,отправени към ГЕРБ.Още едно,поредно разочарование.

660

до 742 демократ

преди 13 години

ФД е най големият разрушител на България. Да не би кравите и овцете да бяха от ДС че ги изклаха при ликвидацията . Или затвори военните заводи ,защото са на ДС. Имало истинска опозиция вятър имаше една манипулация за да заграбят мошенниците държавата . В тази манипулация участваха предатели и тот ДС и от КГБ, и от ЦРУ и от къде ли не. Те яхнаха народа и продължават да го яхат. Не са редовите комунисти дето построиха Б-я за 45 г. А крадци ,които викат "Дръжте крадеца" за да ни доят.

fallback