Снимка: Булфото

"Не изпълнявате указанията на премиера, ще ви дърпат ушите".

Така депутатката от „Коалиция за България” Корнелия Нинова се присмя на финансовия министър Симеон Дянков, който с две изречения й отговори на въпрос за проверката на НАП на имотите на вицепремиера Цветан Цветанов.

Още по темата
Дянков каза само, че данъчните продължават работата си, а когато има резултат – Нинова щяла да го научи.

„Какво е това нещо – три месеца тече проверка на едно физическо лице. При това – на третия ден Красимир Стефанов излезе и каза: "Направихме проверка, няма никакъв проблем”. В същото време днес още няма резултат. Да не би пък да е възникнал проблем и да се чудите как да го покриете?”, попита Нинова.

Тя се обърна към Симеон Дянков: „Персонално за вас, направо ми е мъчно. Вие да сте принуден тук, пред парламента и пред обществото, да търсите начин да измиете очите на основния си враг в правителството, с който се борите кой, как и какво да вземе от контрабандата. Съжалявам ви”.

Малко по-късно Дянков получи същия въпрос от репортерите в кулоара на Народното събрание – защо се бави проверката на Цветан Цветанов.

Според финансовия министър срокът за подобна работа бил „три-четири месеца”. Отговорът се стори задоволителен на Дянков, който реши да спре интереса по темата с думите „следващ въпрос”.

Подобна беше неговата реакция и на въпроса дали записът на разговора му с Ваньо Танов е автентичен. 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase