Снимка: Булфото
fallback

В първите секунди от изказването си пред Народното събрание Цветан Цветанов премести превантивно чашата с вода от трибуната на масата на стенографите.

Вътрешният министър прочете няколко вестникарски заглавия на криминална тематика от времето на правителството на Тройната коалиция.

След тях Цветанов започна да чете заглавия от пресата за успехите на МВР по време на управлението на ГЕРБ като контрапункт на предишните.

Станишев открадна справки с класифициран гриф, посочи вътрешният министър. 

Цветанов изброи и няколко конкретни справки, които не били върнати от предишната власт: информация от НАТО, докладна записка на САЩ за банковата система, информация за участие на български физически и юридически лица за участие в програмата "Петрол срещу храни" и др.

Oще по темата

Част от тези справки излязоха във вашия официоз "Галерия", обърна се той към опозицията.

Българското правителство – премиерът и вътрешният министър, са обект и цел за организираната престъпност, каза Цветанов.

Ние сме чисти пред съвестта си за всеки един, който е гласувал за ГЕРБ, подчерта вицепремиерът.

Тези глупости, които се изговориха - за бюджет и за слушане, не кореспондират с истината. Спекулирате с темата за човешки права, обяви Цветанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

217

Анонимен

преди 13 години

До Гуньо от 209Благодаря за подкрепата, може би не съм се изразил правилно и ДА, мисля че е недостатъчно да се коментират само апартаментите на Цветанов. Може би някой разбиращ и потърпевщ ще ни даде яснота, как тази отскоро появила се на небосклона политическа звезда успява да манипулира и държи изкъсо хората не само от собствената си партия.До ГароПерифразирам израз, но мисля че социолозит вървят винаги след моментния победител. Ще поживеем, ще видим, поне тези които все още са в България.

216

гаро

преди 13 години

Впечатляващо е, но скандалите около подслушванията и разпространените т.нар. сересета не се отразяват негативно на имиджа на ГЕРБ и на премиера. Тъкмо обратното или подкрепата се запазва, или се увеличава. За това говорят данните както на МБМД, представени от Мира Радева, (ГЕРБ печели с 34 на сто) така и според Центъра за анализи и маркетинг (ЦАМ), ръководен от бившия депутат Юлий Павлов. Според неговите данни ГЕРБ има 31 на сто подкрепа срещу 11 процента за БСП. Това означава, че столетницата не е мръднала от позициите си на изборите, въпреки твърденията на Станишев. Нещо повече ако се съберат за пореден път гласовете на всички останали партии извън ГЕРБ, управляващите отново печелят самостоятелно.

215

Гуньо

преди 13 години

До 209Подкрепям те напълно... само не разбрах кога съм говорил, че Цветанов е умен :-)Казвам само, че някак си ми се вижда неуместно (или може би - недостатъчно) хората да се хващат за апартаментите; при положение, че човекът вероятно има десетки милиони... и не само той...

fallback