Снимка: Булфото

Решението на премиера Бойко Борисов да поиска вот на доверие към кабинета не ме изненада, коментира лидерът на ДСБ Иван Костов.

Още по темата

"ГЕРБ в момента изглежда като партия, която е изгубила възможността да задава събитията и да диктува това, което се случва в страната.

Като че ли ГЕРБ затъва в отговор на чужди провокации. Ето например, тази тема със СРС-та измества всички останали теми на правителството.

И това е начин, и това беше заявено от ГЕРБ чрез вота на доверие, те да се опитат да си върнат инициативата.

Бойко Борисов трябва да направи всичко възможно, за да върне важните въпроси, защото гражданското общество е изтерзано от тази милиционерщина – някакви хора вадят непрекъснато някакви СРС-та, всички се занимават с четене на СРС-та – това просто става едно шизофренно състояние, това не е демократично гражданско общество, то се занимава с други въпроси, то се занимава с важните за него въпроси, а не с такива провокации”, коментира Командира пред БНТ.

"ГЕРБ не е на власт, за да краде и Бойко Борисов не иска да бъде премиер за 10 месеца или година", обяви на свой ред, депутатът от ГЕРБ и член на Изпълнителната комисия на партията Павел Димитров.

"Мотивите, с които министър-председателя Борисов ще поиска вот на доверие са, защото той не желае да участва в един вот на недоверие от провалили се политици и от хора, свързани с организираната престъпност.

На второ място той иска да стане ясна за хората истината, защото винаги е говорил истината, дори използва други думи и каза: Аз съм играл винаги в истински мачове и за това искам да се разбере, да видят хората кои подкрепят правителствоjf и кои не го подкрепят, и кои искат да се върне тройната коалиция на власт или Първанов да управлява със служебно правителство.

Това са основните мотиви, които премиерът Борисов изтъкна пред Изпълнителната комисия на ГЕРБ. Предизвикателствата са основно към Синята коалиция", завърши Димитров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase