Снимка: Булфото
fallback

Няколко часа след като стана ясно, че министър-председателят ще поиска вот на доверие от Народното събрание, са факт и първите коментари на лидери на политически партии.

Според председателя на БСП Сергей Станишев решението на премиера показва, че управляващите искат формално да "запушат" скандалите и да дисциплинират мнозинството.

Бойко Борисов може да получи вот на доверие в парламента, но не е ясно какъв е вотът на обществото, коментира червеният лидер пред БТА.

Станишев, който по-рано обяви, че основната цел на левицата е свалянето на правителството, заяви, че не са дадени отговори на въпросите, които вълнуват хората – дали управляващите покровителстват контрабандата, къде се губят 2 млрд. лева от контрабанда и защо хората живеят по-бедно.

Председателят на СДС Мартин Димитров определи хода на Бойко Борисов като "уговорен мач", при който е ясно, че "за" ще гласуват ГЕРБ и Атака.

Oще по темата

"С този вот на доверие на практика нищо няма да се промени", коментира синият лидер. Според него, без да са ясни фактите около изнесените в последните дни аудиозаписи на управляващи, искането за вот на доверие е "опит за замазване на положението".

"Фактът, че в момента искат вот на доверие, означава, че са много притеснени и не знаят какво правят, което е лошо за България", допълни Мартин Димитров.

В сряда той ще обсъди с колегите си от СДС и от Синята коалиция общата позиция на парламентарната група.

"Против съм да се водят разговори с ГЕРБ за подкрепа, ние публично трябва да поставим нашите искания, за да не се спекулира", каза лидерът на СДС.

По думите му подкрепата на сините би зависила от това дали управляващите ще приемат поставяните и преди искания за спиране на АЕЦ "Белене", за освобождаване на кадрите на Държавна сигурност от администрацията и за определени персонални промени в правителството.

Той изрази съмнения, че управляващите биха подкрепили тези искания.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

210

До Светлана

преди 13 години

Преди да се държиш толкова надменно и да даваш съвети на другите хора, само ще те попитам едно нещо: смяташ ли, че България ще става за живеене, ако всички хора работят това, което работиш и ти ? Ясно е, че някои хора в някои сектори се справят добре. Напр. телефонистите. Обаче НЕ МОЖЕ цялата държава да се състои от телефонисти, нали ? Смисълът на държавността не е ТВЪРДА РЪКА, за която мечтаеш. А организация, която да създава НОРМАЛНИ условия за работещите във ВСИЧКИ СФЕРИ. Само с телефони, не!

209

Error 404

преди 13 години

Смешно е точно Станишев да си отваря най-много устата.Когато имаше възможност да направи нещо се оклепа до ушите, сега пак на всяко гърне меродия....еми извинявайте, уважаеми, но този път седнете и замълчете.Крадеца въка "дръжте крадеца".

208

SILANCE

преди 13 години

219,кога е имало безплатно здравеопазване?Никога!Дори прабаба ти и баба ти са плащали,но под различно наименование - част от ДОД.Даже не си за съжаляване - толкова си задръстен!

fallback