Снимка: Булфото
fallback

Депутатите от ГЕРБ от здравната комисия защитиха 100% евентуално разследване срещу вицепремиера Цветан Цветанов заради скандала Горна Оряховица.

„Считаме, че е най-удачно прокуратурата и разследващите органи да свършат своята работа в този момент”, заяви в отговор на искането на Иван Костов председателката на здравната комисия Десислава Атанасова.

Тя призна, че не е запозната с лекарската експертиза, която опроверга твърденията на Цветан Цветанов, че бебето в горнооряховската болница е родено живо.

Атанасова отговори на въпрос дали не би искала да се запознае като професионалист с документа с „не ми е работа”.

„Не можем всеки един тривиален случай да го подлагаме на анкетни комисии”, още по-рязък беше депутатът Пламен Цеков в опит да защити колежката си.

Членовете на здравната комисия разясниха, че се занимавали с „глобалните проблеми в системата на здравеопазването”.

Oще по темата
13 яну 2011 14:20
191

Герберите бяха категорични – Цветан Цветанов е направил необходимото да отговори на нападките, но пленарната зала не го е допуснала.

Според тях случаят се използва за политическите цели на партии, които губят обществено доверие.

„Определени трагедии и определени неблагополучия в системата на здравеопазването се използват с една-единствена цел – не да помогнат здравеопазването да стане по-добро, а да трупат рейтинг на гърба на ГЕРБ там, където управляващите нямат вина”, категоричен беше Цеков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

220

Фен

преди 13 години

Този не става за нищо някои го спрягат за президент.Пази боже,този ако не беше бивш служител на ДС и бащамо шофьор на най-големия мракобесец от ДС Григор Шопов

219

Анонимен

преди 13 години

Всички скандали са рожба на ДС-БСП Зашото Борисов слага ред в държавата ТОВАЕ Като се почне от заменките палатите НАП всичко от където са крали

218

Аз

преди 13 години

Разследване и анкетни комисии трябва и за Цветанов, и за етиката на лекарите, които не са си свършили работата както трябва. И двете поведения спадат към престъпните деяния, така че не трябва едното да се омаловажава заради другото. Не може да оправдаваш едно престъпление с обосновката, че и друг е направил престъпление.

fallback