fallback

Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията обяви, че ще засили диалога с Корпорацията за интернет имена и адреси (ICANN) заради желанието ни за регистриране на "бг" за домейн на държавата ни на кирилица.

Експертите са се обединили около мнението, че след отказа на ICANN да регистрира "бг" по бързата процедура поради визуална прилика със съществуващи символи на латиница българската страна ще изчака втора възможност да кандидатства с желаното име.

От министерството са категорични, че ще се обърнат към Съвета по стандартизация на географските имена да предприеме действия за вписване на "бг" в официалните списъци на ООН с кодове на държавите.

"Това ще бъде допълнителен аргумент в полза на желанието на България да регистрира тези символи и в интернет пространството на кирилица", твърдят участниците в работната група, организирана от министерството.

Oще по темата

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

58

darcas

преди 13 години

Щото целия свят прописа на кирилица, та ние на домейните ще я слагаме. Я хванете някой хлапак - не знае да пише даже, ние домейни ще правим.

57

стг

преди 13 години

58 , ей такива като тебе дори не знаят за какво става дума ама ей така лаф да става :)

56

булгаристанец

преди 13 години

Аз мисля, че " .*** " е по-добре от " .бг "

fallback