Снимка: Dnes.bg
fallback

За София годината започна с гръм и трясък - с това изречение от вестник "Ди Пресе" може да се обобщят многобройните публикации в чуждите медии по повод скандала с подслушаните разговори.

Част от коментарите са доста иронични, отбелязва радио Дойче веле.

В България не се нуждаят от Wikileaks. Скандалите там си ги създават сами. Министри безскрупулно се нападат помежду си по телефона - и всичко това се записва. После във вестник „Галерия“ можете да прочетете кой кого е хванал за гушата и кой е пълен глупак, саркастично коментира кореспондентът на германските обществено-правни радио и телевизия АРД Андреас Майер-Файст.

Oще по темата

И германският вестник "Тагесшпигел" не пести иронията: "През миналата година българското правителство може да се похвали с висока концентрация на скандали. И настоящата година не започва по-добре."

Борисов смята подслушването за правилно. За него това просто е пирон в ковчега на корупцията, достигаща до високите етажи на властта, обобщава Майер-Файст.

Всъщност става ясно, че не всичко е постижимо със законни средства, когато става дума за управление на български министри, коментира журналистът.

"Гражданите на страната ежедневно очакват пикантерии в пресата. От протоколите може да се направи заключението, че се упражнява натиск върху митниците, за да се прикриват тъмните сделки на големите фирми", отбелязва кореспондентът на АРД.

Вестник "Дер Щандарт" добавя: Танов-гейт потвърждава правотата на държави от ЕС като Германия, Франция и Холандия, които настояват за отлагане на присъединяването на България към Шенгенската зона.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

99

Венелин

преди 13 години

Не е сигурно - осъдиха друг! Ама дори този, когото осъдиха е вземал пари за партията си, не си е купувал апартаменти! Разликата е като между магистрала "Хемус" и аутобана.

98

о не!

преди 13 години

Ако в една болница постоянно се случват инциденти или няма нужната апаратура и екип, за да лекува, трябва ли да продължи да осакатява? наистина не помня да е било по-добре!

97

Руди

преди 13 години

Явно имаш къса памет, аз не си сопмням да е било по-лошо от сега, напротив беше по-добре!Като говорим за здравеопазване, не е имало случай да се закриват болници, и НЗОК да закъснява с плащанията, и моля те не ми излизай с *** оправдание това е оставено в наследство от тройата коалиция, от нея беше оставен излишък който твоите герои профукаха за нула време и посегнаха дори на резерва.

fallback