Снимка: Булфото
fallback

"Министрите не са събрани в правителството, за да се обичат, а за да работят заедно".

Това заяви премиерът Бойко Борисов пред „Фокус“ по повод стенограмата от телефонни разговори на финансовия министър Симеон Дянков, заместник-министъра на финансите Владислав Горанов и директора на Агенция „Митници” Ваньо Танов.

„За мен най-важни са крайните резултати. От тяхната съвместна работа зависят приходите в хазната. Те носят приходите в хазната”, категоричен бе той.

Борисов добави, че трябва да се разбере дали записите на разговорите са „изтекли” от службите или от прокуратурата и ако това е така, не говори добре за когото и да било – било за службите, било за прокуратурата.

Според него още по-тревожно е, „ако записите са правени със силите и възможностите на частни структури”.

„Това вече не говори не говори добре за държавата”, категоричен е Борисов.

„Не мисля да хабя енергия и да навлизам в подобни спорове за това кой как говори в личните си разговори. На България и предстоят изключително важни месеци - предстои доклад на Европейската комисия, предстоят проверки на подготовката и готовността на страната за влизането и в Шенгенското пространство. Това са далеч по-важни и отговорни задачи, решаването на които засяга пряко всеки българин”, отсече премиерът.

Oще по темата

Той каза още, че винаги, когато има информация, зад която стои източник с името си, е готов да коментира, освен в случаите, в които не става въпрос за класифицирана информация. 

„В случая ще се въздържа от коментар, защото няма ясен източник на информацията, публикувана за разговори между финансовия министър Симеон Дянков, заместник-министъра на финансите Владислав Горанов и директора на Агенция „Митници” Ваньо Танов”, заключи той.

Скандалният аудиозапис беше разпространен от в. „Галерия“, който твърди, че получен анонимно в редакцията на изданието, на флаш памет, адресирана до зам. -главния редактор Явор Дачков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

551

анонимен

преди 13 години

БЕ ТЯ ЕДНА РАБОТА МАААА...ОСТАВИ ОСТАВИ!

550

мухала

преди 13 години

кои беще тоз *** милиционерски дирник дето сложи минус на румен221 или е някой народен продажник като всички досегашни управници начело с най простият, най- наглият, най- крадливият, най- ненавистният към народа си, слугата на американските ***, боко свинарят

549

rumen221

преди 13 години

Приятели и Християни и МюсулманиПоложението на всички нас - българите е страшно Ама наистина страшно - От 20 г. ни управляват не чрез Демокрация, а с политика на Терор, на Див и Бесен Геноцид, спрямо цялата Българска нация, без оглед на религиите ни и цвета на кожатаНационалния ни интерес е кристално ясен Благоденствие на Българския народ!- Но вече 21 години чакаме Парламента, Правителството и Президента, чрез бюджета, да започнат да спазват, поне "Харта за правата на човека", залегнала в Конституцията и Лисабонската стратегия на Е.С.: Член 25 от Хартата: - Всеки има правото на жизнен стандарт, който да осъществява на него и семейството му здраве и благополучие, включително прехрана, дрехи, жилище, медицинско обслужване и необходимите социални услуги, както и правото на сигурност в случай на безработица, болест, инвалидност или овдовяване, при старост, както и при други по-нататъшни загуби на средствата за издръжка, по независещи от него обстоятелства. - Майките и децата имат право на особена социална помощ и подкрепа." Какви са минималните изисквания:- "Жизненият минимум" е 276лв. За физически геноцид и умъртвяване чрез глад!- "Социалния минимум" е 634лв. За социален геноцид!!- "Издръжката на едно дете" е 370лв. При по-малко се извършва Национален геноцид децата възпроизвеждат нацията...!!!- Минималната издръжка на четиричленно семейство, е 2008лв., а средната заплата е само 640лв... При средна заплата, семейния доход е 1280 лева или по 320 лв., което е по-малко дори от издръжката за едно дете...Днес:- 70% от работещите (2.0 мил.) и техните деца са Социални аутсайдери, което прави около 1.4 милиона- Да прибавим и 90% от пенсионерите - около 1.6 мил. Или 6.5 милиона от българското население са Социални аутсайдери - А най-страшното е, че около 1.0 милион, живеят с доходи под Границата на глада от 276лв. (границата на убиване чрез глад, както в концлагерите) или общо 7.5 милионаТакава човеконенавистническа политика на всички управляващи, спрямо собствения си народ, могат да водят само Фашисти или Комунисти!!!- Помните ли кой написа - НАРОДЕ...????, а неговия съратник добави Кой те в таз робска люлка люлее?А ехото отговаря От 21 години Парламент, Правителство и Президент

fallback