Скрийншот на съобщението, публикувано в government.bg

Висока оценка за напредъка на България по отношение пресичането на измамите с европейски средства даде в писмо до министър-председателя Бойко Борисов един от ръководителите на Европейската служба за борба с измамите (ОЛАФ). Това съобщават от Правителствената информационна служба.

Писмото е на директора на дирекция "Разследвания и операции I" Тиери Кретен, който посети страната ни през февруари 2010 г., начело на делегация на ОЛАФ. 

В писмото той изтъква положените от българското правителство усилия през годината за подобряване на националната система за защита на финансовите интереси на Европейския съюз, в резултат на което "се наблюдава значително повишаване на капацитета и на мотивацията на националното звено АФКОС, ръководено от заместник министър-председателя г-н Цветан Цветанов, за сътрудничество с ОЛАФ".

В писмото си Кретен подчертава личния принос на министър-председателя Бойко Борисов за доброто сътрудничество между ОЛАФ и АФКОС и изразява увереност, че и през следващата година ще се запази активността на компетентните български органи в установяването, разкриването и наказването на измами и корупционни практики, свързани с европейските фондове.

Припомняме, че Дирекция АФКОС – МВР е партньорът на Европейската служба за борба с измамите (ОЛАФ) в качеството й на национална контактна точка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase