Вместо сбогом. Снимка: БГНЕС
fallback

Няма подходящ кандидат, който да заеме поста на подалия оставка заради агентурното си минало министър без портфейл Божидар Димитров.

Това съобщи премиерът Бойко Борисов в МС.

„Обмисля се възможността някой от другите министри да поеме функциите на министъра, отговарящ за българите в чужбина“, съобщи той.

В началото на седмицата премиерът обяви, че ще запази поста министър без портфейл за българите в чужбина, тъй като "той не е правен специално за Божидар Димитров".

Самият Димитров пък лансира името на председателя на Агенцията за българите в чужбина Росен Иванов, чиято кандидатура обаче не беше коментирана от Борисов.

Oще по темата

Оставката на министъра без портфейл беше приета от премиера на 19 декември в разгара на скандала с агентурното минало на българските дипломати.

Причина за реакцията на Борисов стана запитване дали не е двоен аршин посланици, които са били от службите, да не могат да бъдат назначавани, а в същото време в правителството да има министър агент от ДС.

Министерският съвет вече официално реши и предложи на президента поименно да подпише указ всички посланици агенти на Държавна сигурност да се върнат в България.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

123

4086105

преди 13 години

Jas mislam deka za ova crno,murgavo i kaleso KOPITO nema rezerva !!!!!!!!!!!!!!!!!!!, Vednas donesete rezerva od .... Germanija na primer ??? .......... I taka CAR imate germanec, a moze i CAR KIRO od Plovdiv da bide !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

122

Божко

преди 13 години

Има и други учени, спечелили титлите си благодарение на лъжите за Македония, така че все някой ще поеме сладкия пост.А българските пенсионери нека си мизерстват, пари за нови "българи" са по-необходими.

121

Анонимен

преди 13 години

Решението за оставката прави чест на Бойко Борисов и Б.Димитров.Няма страшно,последния няма да остане без работа.

fallback