Снимка: БГНЕС
fallback

Отлагането на приемането на България в Шенген е безсрочно. Поне така го вижда председателят на ДСБ Иван Костов.

Според него рязката промяна в позицията на Германия, която винаги е подкрепяла страната ни, се дължи на скандала с посланиците агенти на ДС.

„Вие мислите ли, че когато германското правителство е прочело, че България е изпратила за посланик бивш агент на ДС, не е това причината да си свали доверието?”, попита Командира.

Иван Костов призова президента да се съобрази с искането на премиера за отзоваване на тези дипломати. „Няма как посланик, за който премиерът е казал, че иска да бъде отзован, да постигне каквато и да е цел в Германия. Трябва да му бъде ясно и на самия президент това”, посочи съпредседателят на „Синята коалиция”.

Oще по темата

Костов е категоричен, че приемането на България в Шенген е приоритет, на който сините държат много. Затова и даде съвет на ГЕРБ. В следващите седмици управляващите трябвало да работят за разделянето на България от пакета с Румъния. По същия начин преди години дясното правителство успяло да свали визите.

Мартин Димитров пък има друга интерпретация за несполуката по Шенген. Той я обвърза с твърденията за предстояща национализация в България. „Не се учудвайте на вчерашния отказ да влезем в Шенген. Страни, които правят национализация, не влизат в Шенген”, посочи младият лидер на СДС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

188

Kitaec__

преди 13 години

И да се ометат руските мутри от България,много са,около 12 000

187

Kitaec__

преди 13 години

За жалоост,другаря Костов е прав.Докато не се измете тази комунистическа ***,няма да ни бъде.Румънците са с по големи шансове за влизане в шенгенската зона.Докато от Брюксел ни възприемат за троянски кон на русия,никой няма да ни иска там

186

анонимен

преди 13 години

каква държава сигурност те гони бе българино...че някой си играел на агент на мен какво ми дреме...по важно е да имам работа и да оцелея..нито преди ми е пукало нито сега за тях...но има хора като тия двамата да размътват мозаците ни с глупости...абе това е велика тема за тях...прекаляват вече раздухвайки темата

fallback