Снимка: БГНЕС
fallback

ДПС смята, че административната лустрация на хора с принадлежност към ДС е тотално закъсняла, но ако управляващите се наемат все пак да я осъществят, то ще получат подкрепата на движението.

Условието обаче е:

"Ако се каже А, да се каже и Я!“, заяви зам.-председателят на ДПС Камен Костадинов пред TV7.

„Ние ще настояваме, ако има лустрация, то тя да бъде до дъно, до партийния секретар и до кадровия офицер, а не избирателна с изваждане на някой, който е неудобен, пред скоби", обясни позицията на партията на Доган неговият заместник.

Камен Костадинов припомни, че приетият от Тройната коалиция закон с активното участие на БСП действа вече 4 г., но никой не се е възползвал от записаната възможност в него при случаи, засягащи националната сигурност, както е с посланиците, те да бъдат оттеглени засекретено.

Според Костадинов е можело просто през този период те да бъдат оттеглени тихо и мирно, и да бъдат пенсионирани.

Той изрази недоумението си от факта, че вместо това назначаването на такива хора е продължило през това време.

Той се обяви за оттеглянето на вече огласените дипломати с картончета и апелира към президента да подпише указа за отзоваването им.

Oще по темата

"ДПС ще гласува с ГЕРБ, когато става въпрос за прокарване на необходимите на страната и дълго отлагани реформи с ясното съзнание за високата политическа цена, която се заплаща в такива случаи", добави Костадинов.

Той обаче беше категоричен, че ДПС остава твърдо в опозиция и заявката му за подкрепа на ГЕРБ не означава, че иска министерски постове.

"Няма никаква задкулисна комуникация и никакви задкулисни договорки с ГЕРБ", подчерта Костадинов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

117

jfgkl

преди 13 години

Ти ли бе ! "Камен Костадинов". Кой ти позволи да носиш българско име бе ? ***, ахмак, дьонме, *** поганска воняща на овча лой ! *** си ти. Срам за българския народ.

116

Kitaec__

преди 13 години

Герб са си чисти комунисти,така че ако някога се прави лустрация,ще я направи Брюксел

115

Крум

преди 13 години

За сефте да съм съгласен с нещо казано от ДПС-то, но това не променя мнението ми , че е антиконституционна, сепаратистка партия, наследница на терористичната ***, тормозела страната ни през 80-те години.А за Доган ли,,,мислех си, че бат Бойко, ше му разкатай фамилията на ***, ама той нищо не направи.Жалко, още един политик, който само приказваше на тая тема...

fallback