Снимка: БГНЕС
fallback

Министърът без портфейл Божидар Димитров ще подаде оставка в понеделник, обяви самият той пред БНР.
Преди броени часове премиерът Бойко Борисов обяви, че в началото на работната седмица очаква Димитров да се оттегли сам.

За близо години и половина Божидар Димитров се замеси в няколко скандала, но в крайна сметка сдава постта си след реакцията на премиера Бойко Борисов срещу участието на хора от бившата Държавна сигурност във властта.

Преди дни министър - председателят обяви:  "Аз съм готов и с Божидар Димитров да се разделя, но веднъж завинаги това да приключи. Аз ако трябва да направя за един човек крачка, ще направя, в името на благото на държавата.

Причина за реакцията му стана запитване дали не е двоен аршин посланици, които са били от службите, да не могат да бъдат назначавани, а в същото време в правителството да има министър агент от ДС - Божидар Димитров.

Dnes.bg  припомня, че в началото на годината Димитров получи "жълт картон" заради гафа с ултиматума към Турция и членството на южната ни съседка в ЕС.

Тогава Димитров заяви, че България може да блокира преговорите за еврочленството на Анкара, ако не получим компенсация от 20 млрд. долара за имотите на тракийските българи.

Oще по темата

"Как да се извиня на Турция за това, че е заклала баба ми и дядо ми по бащина линия в същата тази 1913 г.", попита Димитров в интервю за Dnes.bg в началото на годината.

Друг скандал възникна, когато министърът без портфейл се изказа доста вулгарно по повод съмненията за автентичността на мощите на Йоан Кръстител.

"Защо бе, майка му стара, защо толкова злоба, бе. Ей т'ва не мога да си обясня при този шибан народ, при тези шибани колеги. Защо го правят?! Ние, българите, сами ще се изядем наистина!", изригна Димитров през лятото.

По-късно, в опит да се оправдае, Божидар Димитров "поясни", че под "шибан" не е имал предвид народа, а група хора, наричащи се археолози.

"Очевидно е, че под "народ" разбирам група хора, в случая, въпросните археолози, а не целият български народ. Думата "шибан" между другото в тълковния речник не е чак толкова обидна дума", опита се да излезе от ситуацията тогава бившият директор на НИМ.

В началото на август той сгафи отново с пиперлив коментар пред bTV.

"Вчера гледах в нашата църква българките - голи, тука само на зърната на циците нещо. А рускинята – не. И най-долната курва да е. Забрадката - и тогава вътре".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

332

най - противният

преди 13 години

Този е най - противният от всички ***!!!!!

331

NEWS

преди 13 години

Скриха гейовете агенти в дипломацията...В Атина още се разказвали хомо истории за българската ни мисия, посланикът ни в Нигерия хванат на калъп с ***.Нова, още по-страшна вихрушка се заформя след скандала с оповестените агенти на тайните служби в родната дипломация. Според източници на Торнадо комисията, разкриваща досиетата на бившата Държавна сигурност с мълчаливата подкрепа на Външно министерство, е прикрила гейовете дипломати, които са кръстосвали по мисиите ни в чужбина като агенти.Любопитни факти в тази посока лъсват и от книгата на Ицо Петроф за родния гей елит. В нея авторът сочи, че шефът на отдел Човешки ресурси на Външно Иван Василев е любовник на зам.-министъра Красимир Костов. Посланикът ни в Нигерия пък бил заснет на домашно видео да прави секс с ***. Дипломати от кариерата твърдят, че с този избирателен подход продължавала да се поддържа линията от Живково време за поставяне в тежки зависимости на хора от външно министерство. Така дипломацията ни оставала уязвима. В министерството на Николай Младенов зрее напрежение заради гей агентите и много служители са готови да проговорят.

330

Анонимен

преди 13 години

"това ще са КАЛИНЧОВЦИ от дългата скамейка на гроб "Е да, ама Калинчето беше назначена ЛИЧНО от Негово Мутренско Величие ...

fallback