Снимка: БГНЕС
fallback

Цялата информация за заплатите и бонусите на ръководството на агенция "Пътна инфраструктура" ще бъде качена в интернет на страницата на МРРБ, обяви строителният министър Росен Плевнелиев.

Той призна пред журналистите, че лично е дал данните за възнагражденията и бонусите в АПИ на Синята коалиция.

Плевнелиев обаче уточни, че шефовете в Пътното получават заплата от 1500 лева.

"Бонусът може да е най-много три пъти размера на заплатата, или до 6000 лева на месец, но те не вземат толкова", закле се министърът и отказа да уточни какви са точните месечни възнаграждения на тези директори.

Той обаче заяви, че плащаното в АПИ като заплати е абсолютно в рамките на закона и по правилата.

"Промени и реформи в Агенция "Пътна инфраструктура" ще се случват, защото са обективни и необходими, а не защото някой прави пресконференция.

Освобождаването на шеф в Пътната агенция ще стане тогава, когато аз преценя и екипът в МРРБ и тогава, когато има предпоставки за реформи, за промени, за конкретни действия.

Oще по темата
Това, че Синята коалиция от няколко дни се е фокусирала върху тази тема, не означава, че ние ще се съобразим с тях", категоричен бе Плевнелиев.

"Ние сме уволнили 600 човека, на които средно сме платили обезщетения от 1000 лева, ето ви един милион", допълни министърът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

248

гневен

преди 13 години

Браво бе Плевнелиев, затова ли е...хте мамата на археологията на магистралата, затова ли ти лично се обади на Съботинов да назначи Вагалински за директор на НАИМ при БАН. Значи и ти разчиташ на алчни и *** чиновници и ти не си по-различен от предишните. Значи така,а? Някои ще работят денонощно, ще ги проиверяват по сто пъти на месец за да можеш ти заедно с дебелогъзите си чиновници да плюскаш и да пълниш канализацията. Било криза,а. АЙ сиктир, бе!!!

247

Анонимен

преди 13 години

Е и таз хубава? Началника едно казва, министъра друго. В този смисъл:Предизборни обещания.- Утре ще живеем по-хубаво.Въпрос.- А ние?Отговор.-Вие,вие,вие, ВИЕ ПОСЛЕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!/ Ако и магистралите Ви са като кръговото в Бяла???????????????????/

246

Колт

преди 13 години

Айде Плевеллиев и ти да си ходиш. Оценката на ЕС за тази структура е очевадна - ДА СЕ ЗАКРИЕ. А аз вярвам на тях, а не на теб. А тоя номер колко тия са гениални и велики та за това трябва да им се плащат огромни суми не минава. Държавата не ти е бащиния! Кат искат много да ходят да работята в частни фирми, които да им плащат. Само за пример и Кристиано Роналдо е голям футболист, ама не е дошъл нито в Левски, нито в ЦСКА просто щото не могат да си го позволят. Същото е и с държавата - не може пък и не е нужно да плаща подобни заплати на хрантутници.

fallback