Снимка: БГНЕС
fallback

"Срещу мен няма досъдебно производство. Аз нито съм викан, нито съм информиран. Това, което знам, е, че има досъдебно производство срещу неизвестен извършител от преди около година в Държавен фонд "Земеделие", на базата на което бяха разпитани шест човека.

Oще по темата
Тези шест човека бяха уволнени от Калина Илиева. Съдът възстанови пет от тях", каза по Нова телевизия Мирослав Найденов, министър на земеделието и храните.

Той поясни, че това е била група, за която е имало сведения, че е търсила контакти с бенефициенти на средства за земеделие, за да натрупа облаги за себе си.

Според него фактът, че обвинения не са повдигнати, а петима от разследваните са били върнати на работа, е показателен, че не бива предварително да се посочват виновни.

Министърът поясни, че на бенефициентите, срещу които са подадени сигнали за разследване от Калина Илиева, най-малкото ще им бъдат спрени средствата до изясняване на случая.

"Това е големият проблем за обикновените хора, за хората със среден или по-голям бизнес, които разчитат на тези милиарди, защото това са милиарди", заяви Найденов.

Във връзка с данните за подслушването му министърът каза: "Аз винаги съм бил с разбирането, че във високите етажи на властта трябва да има система за контрол", но той самият не знае дали е бил подслушван.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

73

Усмивката

преди 13 години

Въх, немойте да хортувате за Калинка! Ще и спре млякото. Нека поотрасне детето, пък дотогава всичко ще се забрави.

72

Елхана

преди 13 години

Много съм жалостива, не би ми се посвидяло да дам на някого да яде 20 - годишно месо, не бих го и пазила толкова време

71

Бо

преди 13 години

Специално в МЗХ всички са некомпетентни, тук таме някой некомпетентен тарикат.

fallback