Снимка: БГНЕС
fallback

Лидерът на РЗС Яне Янев забрани на депутатите Бисерка Петрова и Дарин Матов, избрани с листата на партията, да отидат на заседанието на комисията за парламентарна етика.

На него ще бъдат изслушани народните представители, изкушили се от скъп мобилен телефон и напуснали работа, за да си вземат един като подарък.

„Забранявам на нашите народни представители да се подлагат на поредно унижение и да ходят да се обясняват пред един орган, който не е в състояние да направи каквото и да било“, заяви лидерът на РЗС.

По думите му "тази комисия е само да се разтягат ластици и локуми и не може да вземе каквото и да било решение".

Янев отбеляза, че Петрова и Матов първи са се извинили по отношение на т.нар. скандал "Верту".

Точно обаче Дарин Матов лансира оригиналната идея, че е отишъл на партито с цел да продаде скъпия подарък, а парите от "сделката" да бъдат раздадени на домове за сираци.

Попитан как ще накаже колегите си, лидерът на РЗС отговори, че първо ще изчака да разбере с какво ще накажат министър Цветан Цветанов, председателя на Столичния общински съвет Андрей Иванов и тандема Лазаров–Варадинов и тогава ще каже с какво ще накажат народните представители от РЗС.

Oще по темата

„Не може за тежки корупционни злоупотреби, грубо нарушаване на закона, за източване на огромни финанси да няма никакво наказание, а за скандала с мобилните телефони да се искат някакви сензационни санкции“, категоричен е Яне Янев. 

Скандалът „Верту" е режисура, постановка за отклоняване на общественото внимание", заяви той.

По думите му България е на ръба на тежка политическа криза, а Бойко Борисов не е в състояние да спре разпада на държавността.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

96

Анонимен

преди 13 години

Янка Резесарка пак се изака!

95

До Яне,без симпатия

преди 13 години

Кой си ти, та забраняваш бе? С твои пари ли им плащаш на депутатите? Плаща им се с наши пари, от данъкоплатците! И по твоята логика,ако ще са подлежащи на наказание едва тогава, когато накажат хора,чиято вина още не е доказана, какво излиза? Има толкова много висящи дела, например! По твоята логика не бива да бъде наказван никой, чиято вина е доказана, дотогава, докато не получат наказание всички виновни подсъдими! Ега ти липсата на логика! Ега ти дебелоочието! Кой си ти да преиначаваш законите?

94

ranarsa

преди 13 години

до 85:Кой е твоят град приятел?Или е тайна..!В моя град даже на застъпниците не платиха нито лев.

fallback