Лидерът на РЗС Яне Янев забрани на депутатите Бисерка Петрова и Дарин Матов, избрани с листата на партията, да отидат на заседанието на комисията за парламентарна етика.

На него ще бъдат изслушани народните представители, изкушили се от скъп мобилен телефон и напуснали работа, за да си вземат един като подарък.

„Забранявам на нашите народни представители да се подлагат на поредно унижение и да ходят да се обясняват пред един орган, който не е в състояние да направи каквото и да било“, заяви лидерът на РЗС.

По думите му "тази комисия е само да се разтягат ластици и локуми и не може да вземе каквото и да било решение".

Янев отбеляза, че Петрова и Матов първи са се извинили по отношение на т.нар. скандал "Верту".

Точно обаче Дарин Матов лансира оригиналната идея, че е отишъл на партито с цел да продаде скъпия подарък, а парите от "сделката" да бъдат раздадени на домове за сираци.

Попитан как ще накаже колегите си, лидерът на РЗС отговори, че първо ще изчака да разбере с какво ще накажат министър Цветан Цветанов, председателя на Столичния общински съвет Андрей Иванов и тандема Лазаров–Варадинов и тогава ще каже с какво ще накажат народните представители от РЗС.

Още по темата

„Не може за тежки корупционни злоупотреби, грубо нарушаване на закона, за източване на огромни финанси да няма никакво наказание, а за скандала с мобилните телефони да се искат някакви сензационни санкции“, категоричен е Яне Янев. 

Скандалът „Верту" е режисура, постановка за отклоняване на общественото внимание", заяви той.

По думите му България е на ръба на тежка политическа криза, а Бойко Борисов не е в състояние да спре разпада на държавността.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase