Снимка: БГНЕС
fallback

Правителството има възможност да подкрепи пострадалите от наводненията семейства, каза в Бургас премиерът Бойко Борисов.

Той уточни, че проблемът с наводненията в Югозападна България ще бъде решен със строителството на магистрала "Струма".

"За радост Европейската комисия се съгласи да обединим всички лотове на магистрала "Струма". Във вторник в 10,30 имам телефонен разговор с президента на Европейската инвестиционна банка и по проекта Джаспърс да ги привлечем, дай Боже, да се съгласят за съфинансирането.

С всички сили напролет атакуваме магистрала "Струма". Магистрала "Струма" ще е тази, която ще реши въпроса за в бъдеще за наводненията, които виждате системно стават в този регион", каза Борисов.

Той изрази надежда, че през пролетта на 2011 г. ще започне строежът на първите два лота на магистралата "Струма", в процес на проектиране са магистралите "Бургас - "Слънчев бряг", "Черно море" и "Хемус". 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

135

bob

преди 13 години

tva 6e e nai golqmata tupotiq ako magistralata mine prez defileto na struma. mama im stara ako tva stane. 6e razru6at ekosistemata i cqlata reka

134

На каката Батето

преди 13 години

Батко Мухоразбойко отново се прави на Херкулес дет ще чисти авгиевите обори. Само да те светна Разбойко, не можеш с магистрали и "дай боже да се сагласят" да оправиш нещата. Това с откриването на разни работи и първи копки не върши нищо, не решава нищо. А си е чисто социализим от старият тип. Вярно много неща се правят, но това е замазване на нещата.Вижте ни правиме нещо, откриваме Детски градини и магистрали и кво? Това са хубави неща, ама не оправят икономиката, не и с такива министри.

133

На каката Батето

преди 13 години

ДА ако не знаеш тогава тя започна.

fallback