Снимка: БГНЕС
fallback

Ако някой чиновник се е надявал в последния момент да научи, че ще получи допълнителни пари за коледните празници, може да спре да го прави.

Финансовият министър Симеон Дянков беше категоричен, че няма да има нито надбавки към пенсиите, нито 13-а заплата в бюджетната сфера, защото: "Такива са възможностите на държавата".

"Разбира се, ако някои министри смятат, че определени хора или екипи в техните министерства и агенции са особено заслужили 13-а заплата, някакъв вид стимул, и имат този финансов ресурс от спестявания, тогава по тяхна преценка може да се даде".

Oще по темата

Според вицепремиера обаче е недопустимо да се плаща на всички.

Дянков коментира и заложената в бюджета възможност за увеличаване на външния дълг с над 2,3 млрд. лева.

Той разясни, че това е само една възможност, която е вкарана в рамките на бюджета за следващата година, но едва ли ще бъдат взети назаем толкова много пари.

Финансист №1 на държавата призова да се провери какво е записано в бюджет 2010 за възможностите за външния дълг и колко е реално е похарчено.

Вицепремиерът също така предположи, че искането на десницата за увеличаването на приходната част в бюджета за следващата година може да бъде изпълнено.

Симеон Дянков подчерта, че разчита за това на работата на митниците и НАП. Все пак ако се случело, министърът щял да го приеме като "приятна изненада".

25 милиона лева са очакваните приходи от най-новия данък "колиба", съобщи още той.

Дянков обаче не може да каже колко ще струва събирането му. Все пак вицепремиерът увери, че сумата ще е по-ниска от 25 милиона.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

170

slr

преди 13 години

къде са платените драскачи на тия *** ГЕРБ ?!?!??! Има пари за 1-ва класа в самолета, за бензин и транспортни разходи, за хеликоптери и голф игрища, но няма за хляб за хората?!?!

169

tmpl

преди 13 години

Финансовият министър Симеон Дянков беше категоричен, че няма да има нито надбавки към пенсиите, нито 13-а заплата в бюджетната сфера, защото: "Такива са възможностите на държавата".Майка ви да ***. На хората пари не давате, ама вие си увеличавате и без това звездните заплатки нали? Ах, мама ви ***, наистина ме ядосахте! Много бързо забравихте какво обещавахте преди!

168

Анонимен

преди 13 години

Забравете за 13-а заплата и пенсия. Гарантирано от ГЕРБ!

fallback