Снимка: БГНЕС
fallback

Бившата шефка на Държавен фонд „Земеделие” Калина Илиева е „засипвала” със сигнали Европейската служба за борба с измамите ОЛАФ, МВР, прокуратурата и ДАНС, съобщи министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов. 

Илиева била изпратила над 400 електронни съобщения.

„Всеки сигнал, подаден от такава позиция, ще бъде разследван. Един Бог знае какво е искала и какво е правила Калина Илиева”, добави Найденов.

Според него случаят с бившата шефка на фонд „Земеделие“ прилича на поговорката "Крадецът вика: "Дръжте крадеца".

„Защото тя е писала сигнали срещу български бенефициенти, производители към ОЛАФ, а в същото време самата е лъгала. Започвам вече да си обяснявам някои неща за себе си”, каза още министърът, цитиран от "Фокус", и допълни: „Тя беше побъркала и ДАНС, и прокуратурата”.

Найденов отново заяви, че никой не е смятал, че дипломата на Калина Илиева е фалшива.

Той посочи още, че бившата директорка на фонда е кандидатствала с документ, носещ лично подписа на бившия образователен министър Даниел Вълчев.

„Нима смятате, че министър или заместник-министър ще разследва дипломата на човек, който е представил документ, легализиран и подписан от друг министър, коментира в отговор на въпрос Найденов.

Oще по темата

Единственото съмнение, което той лично е имал за дипломата на Илиева, е било дали тя отговаря на образователно-квалификационната степен "магистър", или е за "бакалавър".

След проверка включително и от посланика в Берлин се е оказало, че издаденият документ от висшето техническо училище отговаря на магистърска степен, посочи министър Найденов.

На 30 ноември обаче Висшият институт по техника и икономика в Берлин изпрати официален отговор до българските институции, че дипломата на Илиева е фалшива. Със случая се зае германската прокуратура.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

281

Анонимен

преди 13 години

Швейк, не задавай отговори....

280

Анонимен

преди 13 години

abe stiga ste piuli Mata Hari Kalika Ilieva!**ali vi maikata s tpoia TiMUR, a ne kakto Tikvata kazva 4e mu biala spodelila 4e i raste w utrobata tUmur.Ministyryt fr4i na pyrva gluha do NG ste imame now TEZESARKI komander!

279

Ivan Grozni

преди 13 години

Тая страшна Калина ... малииии... Найденов Ирандкото месо и Боко Тиквеника побъркани от едно девойче макр и просот кат *** (за справка физионимията й е достатъчна, фалшивата диплома доп. доказтелство, иначе щеше да има истинска)...

fallback