Снимка: БГНЕС
fallback

"Аз се срамувам от тяхното поведение. На всички съм им го предал, надявам се това повече да не се повтори".

Така премиерът Бойко Борисов коментира скандала с 16-те депутати, които се изкушиха в работно време да присъстват на представяне на скъпи телефони и да получат като подарък един от тях. 

"Мисля, че дисциплината, която ГЕРБ има в парламента, е в десетки пъти по-добра от всички други парламентарно представени партии, което е един голям успех за българския парламентаризъм. Защото на почти всички питания, на които съм бил в парламента, е имало случаи, когато питащите ме не стоят да си чуят отговорите", каза още премиерът по повод скандала.

Изпълнителната комисия на ГЕРБ ще изслуша на заседанието си следващия вторник депутатите от партията, които се вързаха на журналистическия експеримент, каза по-рано днес съпредседателят на ПГ на ГЕРБ и член на Изпълнителната комисия на партията Красимир Велчев.

По време на вчерашното заседание на парламента осем депутати от ГЕРБ откликнаха на „поканата“ за парти, на което да получат мобилен телефон на стойност 6000 лева.

Обяснения пред ръководството на партията ще дават Лъчезар Иванов, Емил Гущеров, Евгени Стоев, Ивайло Тошев, Геновева Алексиева, Светослав Тончев, Александър Стойков, Диан Червенкондев.

Трима от тях не са присъствали на партито, но са отишли до хотела, където то е било организирано.

Oще по темата

"Изпълнителната комисия на ГЕРБ трябва първо да се запознае с информацията по случая и да събере необходимите данни", каза Велчев.

Той отказа да коментира дали е редно депутати да приемат скъпи подаръци и какви биха могли да бъдат последиците за откликналите на поканата народни представители от ГЕРБ.

"Това трябва да бъде решено от Изпълнителната комисия на заседанието й идния вторник, аз не мога да раздавам присъди", уточни Красимир Велчев.

По-рано днес председателят на парламента Цецка Цачева заяви, че ще сезира Комисията по парламентарна етика по случая. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

687

Az 4ovekat

преди 13 години

Jalko, ne mojaha da se ot4etat pre6 Big Bosa.

686

Niko

преди 13 години

Да си сформират нова партия "ВЕРТУ":))

685

21годин стигат ли?

преди 13 години

тотална простотия вилнее в т.нар. парламентзаплатите и облагите обаче си се леят"преходът" продължаваспете спокойно, хрантутници

fallback