Снимка: БГНЕС
fallback

При небивал интерес, на който присъстваха близо 100 граждани, акивисти от различни партии и общински съветници, премина прожектирането на предизборния филм на ГЕРБ в Пловдив.

Dnes.bg припомня, че скандалът избухна преди няколко дни, когато лидерът на РЗС Яне Янев разпространи кадри от лентата, посветена на частичните избори в пловдивския район „Източен”.

Изборът на районен кмет тогава се наложи, защото тогавашният кмет Иван Тотев бе назначен за областен управител. Основните опоненти тогава бяха сегашния кмет Петър Петров- ГЕРБ и Яшар Асан- ДПС.

50- минутната лента е правена с цел обучение на кадри на партията как се прави предизборна кампания.

След края на лентата единственият представител на ВМРО- НИЕ Слави Георгиев не спести острите си думи към видеото.

"Мога да изброя поне 14 нарушеня- подмяна на бюлетини, обещание за узаконяване на постройки, предварително подготвени списъци с гласове в деня за размисъл. По всяка вероятност ще сезираме прокуратурата”, каза Георгиев.

Oще по темата

"ГЕРБ не нарушава законите и виждате, че тук няма нищо незаконно. Не си мислете, че ние сме наивници. В партия ГЕРБ няма такива, които да пуснат този филм, ако има нарушения”, обяви от своя страна губернаторът Иван Тотев, който беше обвинен от опозицията, че като областен управител е агитирал за частичните избори.

"Тогава бях в отпуск”, категорично отсече Тотев.

Той се закани, че в четвъртък с приемно- предавателен протокол целият филм ще бъде предоставен на РЗС.

Филмът ще бъде предоставен още утре и на председателя на ОбС Пловдив Илко Илиев, който свика специален председателски съвет.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

34

Burgas

преди 13 години

neshtasten si i vzemi nauchi Plov-div kam koi govor prinadlezhi(E ili IA)zashtoto Vazov,Karavelov,Rakovski i dr.shte se obarnat v groba ve blizach takav kade govorish na MLEKO ta i sofianci vi se smeat

33

Друга Маина

преди 13 години

Моля Ви,не обръщаите внимание на кмета ни и неговите ***.Извинявам се на всички заради него! Открадна абревиатурата на собствената си партия,подмени вота на Пловдивчани като вкара БСП преа задния вход във власт,*** града ни,а сега се пъне да упрвавлява и държавата.За да станеш ЗКПЧ трябваше да си правоверен комунист до 9-то коляно,а кръвта вода не става...

32

Майна

преди 13 години

Ти си толкова нещастен че дори и гларусите ще отлетят от бургас като те чуят. Чувал ли си някога за кирилица бе селско чедо?

fallback