Снимка: БГНЕС

В първия ден на новата 2011 година ще бъде създаден Инициативен комитет за издигане на кандидатурата на Алексей Петров за участие в президентските избори.

Координатор на инициативата е Милен Семков – професор по съвременна история в Историческия факултет на СУ "Св. Климент Охридски". 

В началото на ноември Петров обяви пред плевенски журналисти, че е готов да се включи в президентската надпревара. Според бившия съветник в ДАНС състезанието си заслужавало, особено ако в него се включи и Бойко Борисов.

Алексей Петров не е член на РЗС, а симпатизант на партията и никога не е споделял пред който и да било от Политическия съвет, че има намерения да участва в президентската кампания. Това обявиха на 8 ноември от пресцентъра на РЗС.

Още по темата

Алексей Петров многократно е декларирал, че е за екипна форма на управление, което по презумция противоречи на мажоритарен тип избори, коментираха тогава от партията на Яне Янев.

"Не изключвам Алексей Петров да се кандидатира за президент, но не изключвам тази негова заявка и да е блъф" - посочи на 8 ноември пред БНТ Атанас Атанасов, председател на ДСБ-София и бивш ръководител на НСС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase