Снимка: БГНЕС
fallback

Сините изразиха недоволството си от отговора на ЕНП във връзка с изказването на премиера Бойко Борисов, засягащо управлението на Тодор Живков, съобщи лидерът на СДС Мартин Димитров.

С писмо от 17 ноември Синята коалиция, в лицето на лидерите Иван Костов и Мартин Димитров, поиска ЕНП да вземе позиция по коментар на Борисов, определен като "реабилитация на бившия тоталитарен диктатор".

В отговора си от 28 ноември Вилфред Мартенс, председател на ЕНП, съобщава, че е поискано обяснение от Бойко Борисов. На свой ред българският премиер твърди в обратна кореспонденция, че думите му са извадени от контекста и манипулирани от медиите.

От ЕНП считат случая за приключен и призовават страните в спора да  направят същото.

„Вярвам, че в момента на икономическа и финансова криза в интерес на България нашите партии членки не трябва да губят политически ресурс в конфликти помежду си“, пише Мартенс в отговор до сините.

„Оставаме с впечатление, че интересите надделяват над ценностите. Ако утре някой каже, че Адолф Хитлер е бил добър управник, защото Хитлер по критерия строеж на магистрали е десетки пъти пред Тодор Живков, ЕНП дали ще си затвори очите“, ядоса се Мартин Димитров на получения отговор.

От партията изразиха опасенията си, че очакват увеличаване броя на безработните догодина.

Oще по темата

„В момента хората без работа у нас са около 16 процента, въпреки че националната статистика отчита под 9 на сто“, добавиха от партията.

Несправянето с безработицата ще бъде един от най-големите провали на това управление, смята Мартин Димитров.
   

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

152

истинската истина

преди 13 години

Ние ще хвърлим всичкото злато на САЩ, цялата сила на САЩ за измамване и оглупяване на хората от социалистическия свят. Незабелязано ще подменим човешките ценности с фалшиви. КАК? Ще намерим единомишленици в тези страни и Русия. Ще разгърнем грандиозна по мащаби разложителна работа, ще изтръгнем социалната същност на литературата, ще насърчаваме автори, които втълпяват в човека култ към секса, насилието, садизма, предателството - тоест безнравствеността. Нужни са писания, осмиващи естествеността и почтеността като архаични отживелици. Простащината, наглостта, лъжата и измамата, пиянството и наркоманията, животинския страх сред хората, безсрамието, доносничеството и още много пороци заложени в човека трябва да се раздвижат. Така ще разклащаме поколение след поколение, ще предизвикваме ерозия и развращаване на младежта. Ще създадем човек с консумативна психика на елементарен потребител. Всичко това ще извършим под девиза: ЗАЩИТА ПРАВАТА НА ЧОВЕКА И ГРАЖДАНСКИТЕ МУ СВОБОДИ".

151

Иванов

преди 13 години

Абе Мавтинчо, абе куха кратуно, що не одиш да копаш кавтофите на дядо ти?

150

Анонимен

преди 13 години

***, ти да не правиш десертация за пред Дянката?

fallback