Снимка: БГНЕС
fallback

"Няма проблем едно гражданско сдружение да подкрепи кандидатури.  АБВ обаче няма да издига свои кандидатури за предстоящите избори, още по-малко да участва с листи в избори за общински съветници ”, обяви президентът Георги Първанов в предаването „Нека говорят”  по bTV.

Държавният глава посочи, че е логично БСП да бъде "естествен партньор на всяка разумна сила, която произвежда реална работеща алтернатива”.

Според Първанов обаче най-големият проблем на БСП е липсата на ясна визия и силно лидерство, за да покаже, че е опозиция, която може да върне доверието на избирателите.

"Самият председател (Станишев бел.ред.) заяви малко патетично, че няма да позволи БСП да бъде резервоар на други инициативи. Но е факт, че БСП вече бе резервоар – и на НДСВ, и на ГЕРБ”, отчете държавният глава. 

Той отново изтъкна, че в днешното общество повече от всякога има нужда от алтернатива.

"ГЕРБ не можа да отговори на очакването на хората – хората ги избраха, за да могат да решат проблемите. Това не се случва. Нещата отиват по-зле. По-зле са в производството, бизнесът се задъхва". 

Oще по темата

"Искаме да възродим българската икономика, така както го правят в Европа”, пожела си Първанов и продължи:

"В АБВ са се събрали хора от различни партии, даже има и лидери. Там са се събрали земеделци, там се консолидират социал-демократите. Ако направим нова партия нищо няма да спечелим”.

Държавният глава отговори и на въпрос за отношенията му с министър - председателя Бойко Борисов.

"Аз наричам Бойко Борисов премиер, не заради чувствата ми към него, а защото уважавам гласовете на тези, които са го избрали”, продължи президентът. 

Той бе категоричен, че говоренето с премиера по медиите е просто политически дебат.

Запитан на какъв пост предпочита да играе футбол, президентът отговори метафорично:

Като малък предпочитах да играя нападател, а като станах по-голям станах плеймейкър. Сега съм готов да застана навсякъде, само отборът да го изисква.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

160

ves666

преди 13 години

koi ste glasyva za ABV interesno za partiata na edin provokator i donosnik.

159

Нели

преди 13 години

е Бойко с какво е повече от Гоце че не мога да се сетя не е ли същия бандит

158

анонимен

преди 13 години

а си спомням че каза на времето че няма да прави партия..ех политици политици..сладко нещо е политиката за вас ..от там идва парата нали...големите пачки...а народа да го д..а...мммммм...

fallback