Снимка: БГНЕС

Изслушването на Румен Петков в Комисията за контрол на ДАНС ще бъде отложено до момента, в който бъде извършена проверка по сигнала, депозиран във Върховна касационна прокуратура. Това заяви пред журналисти председателят на Комисията за контрол на ДАНС Волен Сидеров.

Според него по този начин Румен Петков е блокирал изслушването си в комисията с „процедурна хитрост”. „Връзва ни ръцете по този начин и ние не можем да разберем повече по срещата на басейна „Спартак” с т.нар. Братя Галеви”, каза Сидеров.

Той посочи, че нито едно от лицата – Ваньо Танов, Румен Петков и Огнян Атанасов, не може да бъде изслушано, защото са посочени в сигнала на Румен Петков до прокуратурата.

Лидерът на ДСБ и член на комисията Иван Костов заяви след кратката среща с колегите си, че според правилника на Народното събрание комисията не може да действа, когато тече прокурорска проверка.

Още по темата
19 ное 2010 14:02
Румен Петков обаче определи като „абсурдно” твърдението на Волен Сидеров, че с процедурна хватка е блокирал изслушването си. Бившият вътрешен министър дойде на заседанието заедно с Ваньо Танов и Огнян Атанасов, бивш зам.-директор на дирекция „Оперативно издирване” (ДОИ).

Припомняме, че в сряда Румен Петков депозира в Главната прокуратура сигнал във връзка с внушенията, които Цветан Цветанов и Ваньо Танов правят в медиите по негов адрес. Петков настоява да бъде разпоредена проверка по случая както в МВР, така и в ДАНС.

Според депутата от левицата внушенията, които се правят от Цветанов и Танов, целят злепоставянето му в обществото и отместване на вниманието от проблемите на вътрешния министър, свързани с труднообяснимото му забогатяване и отказа му да информира НС и обществото за източника на значими приходи от консултантски услуги.

Министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов отрече да има конфликт на някаква основа с депутата и бивш вътрешен министър Румен Петков.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase