Снимка: БГНЕС
fallback

"В Министерството на отбраната най-много се е крало", обяви военният министър Аню Ангелов, който присъства на среща с бизнеса.

Министърът каза това видимо разгневен от информацията в последните дни, с която се напомни за финансовите траншове, които правителството отпуска на ведомството му.

Последната инжекция е с вчерашна дата, когато правителството отдели 12,2 млн. лева за ремонт на руски кораби от ТЕРЕМ.

Преди това МО получи други две извънредни субсидии – 257 милиона лева за погасяване на стари задължения за военна техника и 10 милиона лева за довършване на ремонтните дейности по Военното НДК.

По време на срещата военният министър осветли още едно задължение на своето министерство, натрупано от началото на тази година – 50 милиона лева.

Парите са по проект от 2006 година за модернизация на зенитноракетни комплекси (ЗРК), монтиране на система "Свой-чужд".

Тези системи са необходими за военните, защото така се разпознават дали са съюзници или врагове.

"Проектът е за стотици милиони", каза Аню Ангелов. Той бил спрян с негова заповед, но въпреки това имало хора в Министерството на отбраната, които са приемали устройства и са подписвали фактури, уточни още министър Ангелов. Така от началото на тази година са натрупани задълженията от 50 милиона лева.

"Аз няма да платя никога, защото това е изнудване", каза Ангелов.

"Поставих този въпрос на вниманието много повече като пример, отколкото като конкретно решение", обясни Аню Ангелов.

Проектът в момента се проверява от прокуратурата. Хората, които са продължили да работят по него, въпреки че е спрян, ще бъдат наказани най-строго, обеща министърът. Той не поиска да каже дали сред тях има и генерали.

В армията има и втори такъв проект, каза военният министър и обясни, че това е проектът за комуникационна система на армията "Странджа 2". И той се проверява от прокуратурата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

45

rumen221

преди 13 години

До Гр, Приятели,Де го специализирания съд, де го??? Този съд ще има страшно много работа - например:Сделката за "Кугърите" е най-отвратителното разхищение и кражба на държавни средства, защото имаме напълно изправни вертолети Ми-17, които са с 40% по-добри характеристики и са десет пъти по-евтини. Модернизацията им с помощта на Израел ги правеше едни от най-боеспособните военно-транспортни вертолети в НАТО, при смешно ниската цена на "летателен час", от 1500 долара... и 1 000 (хиляда) пъти по-евтина модернизация, спрямо новите и безполезни Кугъри, при това с участие в модернизацията на Ми-17, на нашите военни заводи... "Летателния час" на Кугър е 15 000 долара и това е безумно скъпо, но ги взехме и то без офсетна прогграма, само защото "телата" им се сглобяват в Турция...!!!Абсолютно същото е и положението с модернизацията на бойните ни вертолети Ми-24...!!! Военният ни контингент зад граница и НАТО като цяло, има ВЪПИЮЩА нужда от тези вертолети..., но те стоят безполезни у нас като паметници на НАЦИОНАЛНОТО ПРЕДАТЕЛСТВО..., а "***" от Военното Министерство на А.Доганов (с премиер - Станишев), с благословията на Младия милиардер, се канеха да ги режат за "скраб" както направи вицето му с ракетите...И това ако не е безумен разход само заради комисионните и Пладнешки грабеж и Национално предателство не знам какво друго включват тези понятия...???

44

rumen221

преди 13 години

Приятели,Винаги съм твърдял, че Националния предател си е Национален предател...!!! Старшинката А.Ангелов иска да спре всички сделки за отбрана, за да купува Бракувани американски самолети Ф-16Националния предател не признава понятия като Държавна изгода, защото превъоръжаването на армията, може да прерасне в технологично превъоръжаване на Българската индустрия!!! За какво става дума- При превъоръжаване на коя да е армия, при сделките с оръжия най-важното е "офсета"... Това са обратните инвестиции, които продавача на оръжие прави в държавата купувач, чрез военни (преки) и цивилни (не преки) обратни инвестиции...Пример:- Закупуваме от Швеция (страната в Европа с най-висока производителност на труда) универсалните тактически изтребители Грипен, за 1.0 милиард Евро, като при 120% офсет ( какъвто предложиха на Чехия, Полша и Унгария). С техни пари Шведите построяват в България цивилни (или цивилни и военни) заводи и подаряват технологии, за 1.2 милиарда Евро...!!!Честата печалба за България е 200 милиона евро!!!- Системата Грипен, е комплексна система за Въздушен, земен и морски суверенитет. На самолета са интегрирани всички най-нови Американски, Европейски и Израелски ракети, включително противокорабни с обсег до 200км., за земни цели с обсег 80км... - все "Супер технорогични оръжия"... Освен това - Шведите комплектоват самолета с Въздушни командни пунктове (тип АУАКС), земен команден пункт за Въздушно-морски суверенитет, което автоматично превръща армията ни в една от най-модерните натовски армии...!!!Ех-х-х... Де го специализирания съд за корупция и национални предатели... Де го...???

43

Командира

преди 13 години

Катафалката теглич няма. Всички умираме, нищо не взимаме с нас. Ама ако има горе, тогава да му мислите. СЪСИПАХТЕ НАРОДА. Сега гледах за Лидл- Това е човешка трагедия.

fallback