Снимка: БГНЕС
fallback

"Ромите от вече съборения блок 20 в Ямбол ще осъдят държавата", предупреди от пленарната трибуна депутатът от "Коалиция за България" Антон Кутев.

Той попита вътрешния министър Цветан Цветанов за мерките, които е взел по случая Националният съвет за сътрудничество по етнически и демографски въпроси към МС.

Oще по темата

Цветанов отговори, че сградата е била опасна за пребиваване и действията са предприети, за да се запази животът на хората там.

"Това, което говорите и искате да правите – политика от блок 20 в град Ямбол, аз мисля, че не е коректно", обърна се към Кутев вицепремиерът.

Според Цветанов депутатът се държал като политик, който през последните 20 години не е живял в България и му предстояло да си ходи.

"За 50 апартамента на ромите не ви пука, а за ваш'те 6 ви пука", контрира обаче Кутев. Той посочи, че на мястото на 50-те частни ромски жилища сега няма нищо.

"Какво пречеше да се оправи блокът, а не да се разруши? Година и половина сте на власт, освен разруха друго не сте направили", заяви Кутев.

Според него не друг, а МВР е трябвало да предприеме необходимите мерки срещу разрушаването на блока.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

197

Анонимен

преди 13 години

CUT EFF ! На следващите избори им дай от твоите пари, като им купуваш гласовете, да си построят нов блок! Не да харчиш тези на редовните данъкоплатци! Пухльо!

196

тото

преди 13 години

Кутеееев, голям автогол вкара на "Коалиция за България"... Ще те запомним за следващите избори. Обещавам да те цитирам на всеки, който подкрепя теб или сбирщината на която си член.

195

мешаре

преди 13 години

Да ама не сте прави драги съкварталци! По почина на некои отговорни другари от партията требва да ви е загрижено за ромските апартаменти. А ако много говорите за ромски престъпления беззакония и прочие то вий сте долни расисти и врагове на социализма!

fallback