Снимка: БГНЕС

"Ромите от вече съборения блок 20 в Ямбол ще осъдят държавата", предупреди от пленарната трибуна депутатът от "Коалиция за България" Антон Кутев.

Той попита вътрешния министър Цветан Цветанов за мерките, които е взел по случая Националният съвет за сътрудничество по етнически и демографски въпроси към МС.

Още по темата

Цветанов отговори, че сградата е била опасна за пребиваване и действията са предприети, за да се запази животът на хората там.

"Това, което говорите и искате да правите – политика от блок 20 в град Ямбол, аз мисля, че не е коректно", обърна се към Кутев вицепремиерът.

Според Цветанов депутатът се държал като политик, който през последните 20 години не е живял в България и му предстояло да си ходи.

"За 50 апартамента на ромите не ви пука, а за ваш'те 6 ви пука", контрира обаче Кутев. Той посочи, че на мястото на 50-те частни ромски жилища сега няма нищо.

"Какво пречеше да се оправи блокът, а не да се разруши? Година и половина сте на власт, освен разруха друго не сте направили", заяви Кутев.

Според него не друг, а МВР е трябвало да предприеме необходимите мерки срещу разрушаването на блока.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase