Снимка: БГНЕС
fallback

„Разумът надделя и Бюджет 2011 – бюджет на стабилността, вече мина на първо четене. Гордея се с този бюджет“, заяви финансовият министър Симеон Дянков в кулоарите на НС.

Той се похвали, че в бюджета за 2011 г. има половин милиард лева повече за здравеопазване.

„Това е най-големият бюджет за здравеопазване в цялата история на България. В него се отделят повече пари и за инвестиции в инфраструктура, която ще изтегли икономиката напред“, изтъкна още финансовият министър.

Относно критиките на опозицията, че представителите на кабинета не са взели участие в дебатите по бюджета, Дянков коментира:

„Правителството вече си беше свършило работата в многото разговори, дебати, преди бюджетът да влезе в МС и да се приеме. Сега беше работа на депутатите. Работим заедно с тях и ще работим между първо и второ четене. Имам подкрепата на цялото правителство”.

„Работа на опозицията е да критикува, работата на управляващите е да си вършат работата и да я вършат така, че целият народ да е по-добре с този бюджет”, допълни Дянков.

Бюджетът за 2011 г. беше приет от НС само с гласовете на ГЕРБ и "Атака". 


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

105

Депутат

преди 13 години

Шашавото си е шашаво и такова си остава до гроб - ти го плюеш, а то мисли:-росица ми пада.

104

Re

преди 13 години

Защото тогава много хора взимаха кредити и се харчеше повече от произведеното. Е това не го разбирате и си правите грешните изводи за по-доброто състояние. А освен това са намалели и приходите от емигрантите. Просто е за разбиране, ама зависи дали слушате и мислите или само вЕрвате на станишевите сподвижници.

103

Анонимен

преди 13 години

В новия бюджет за подслушвателна дейност се отделят 110 млн.лв, а за култура - 85 млн.лв.

fallback