Снимка: БГНЕС
fallback

"Какво ли не ме наричат – аз си върша работата. Знам, че с поста министър на финансите идват много негативи, но не ми прави впечатление", коментира финансовият министър Симеон Дянков.

"България е една от малкото държави в тежка икономическа криза, която успя да направи пенсионна реформа – това за нас е голям успех", похвали се той.

Финансист №1 на държавата добави, че по сметките на НОИ през 2017 г. ще бъде изчистен дефицитът – "аз съм финансов министър и не съм в кръчма, за да се хващам на бас", обяви той.

"Това не е първият път, когато става нещо подобно от руска медия – на няколко пъти пращаха или мен, или премиера на тайни преговори в Москва, като после се оказваше, че ние въобще не сме били в Москва", коментира той пред Нова тв публикацията в ИТАР-ТАСС, където премиерът Бойко Борисов е заявил, че сърдечно подкрепя АЕЦ "Белене".

"Всъщност се оказва, че премиерът никога не е давал такова интервю", каза Дянков.

На въпрос за протестите на студентите и учените, Дянков отговори, че науката трябва да се прави главно в университетите. За него най-добрата наука се прави именно там.

Oще по темата
"Аз съм твърд радетел – по-доброто качество трябва да се стимулира и държавата дава там парите си", уточни още Дянков.

Вицепремиерът обясни и какво е имал всъщност предвид с думите "Не ходете в Софийския университет": "Казах го пред студенти за УНСС, като имах предвид какво означава за тях мобилността".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

117

Херо

преди 13 години

За синодалните старци е прав Дянков, но за образованието ни мога да кажа, че е истината е че е по-добро от това ва редица страни.Завършил съм Техническия университет и сина ми го завърши -""Електроника".В момента работи в Австрия и да ти кажа може да се сравни с австрийските си колеги, а също и с хървати. Сравнението е категорично в наша полза.

116

Анонимен

преди 13 години

Дянков ха на бас че кризата в България не свърши през месец май.Ха на бас че не подаде оставката през месец май както беше обещал.Ха на бас че не си мъж щом не си държиш на обещанията.

115

Анонимен

преди 13 години

Дянков ти си шушомига ;)

fallback