Снимка: БГНЕС
fallback

"С цялото си сърце подкрепям АЕЦ "Белене", защото ако не я изградим, през 2020 г. България ще срещне сериозни проблеми с производството на електроенергия. А тогава Турция ще има вече 4 атомни реактора".

Това казва премиерът ни Бойко Борисов в интервю за официалния информационен официоз на Русия ИТАР-ТАСС.

Според изданието той е потвърдил, че преговорите за влизане на германски инвеститори в проекта са във финална фаза.

Борисов казва още, че съвместните енергийни проекти с Русия ще бъдат успешно реализирани с изключение на петролопровода Бургас–Александруполис, за чиято реализация неизбежно ще попречат екологични проблеми.

"Министър-председателят на България поддържа добър диалог с руския си колега Владимир Путин", отбелязва агенцията.

Коментарът на Борисов идва дни преди официалното посещение на руския му колега Владимир Путин (на 13 ноември в София) и само два дни след изказването на Симеон Дянков, че докато той е финансов министър, няма да даде нито лев от бюджета за проекта.

Само преди 10 дни Борисов и Путин обсъдиха по телефона изпълнението на споразумението по проекта "Южен поток" и се договориха до 15 ноември да бъде създадено руско-българско смесено дружество за строежа.

Oще по темата

"Много се надявам подкрепата, която министър-председателят обявява за АЕЦ "Белене", да не е сърдечна, а да е разумна. Но когато Бойко говори, и фактите мълчат", коментира пред Нова телевизия бившият икономически министър от БСП Румен Овчаров.

Според него проектът е необходим на България и защото е очевидно, че е най-ефективният проект от този мащаб в региона.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

210

olele

преди 13 години

баси, той не помни какво говореше преди година за Белене утре в други ден и Цанков камък може да стане "осъществена мечта"*** че вярвай, ако си нямаш друга работа...

209

Анонимен

преди 13 години

Една умна приказка да каже Бойко! Без Русия няма бъдеще за България, както и без Европа

208

БСП (БКП) - КГБ Е

преди 13 години

БОЙКО Е ЧОВЕК - ВЪЗПИТАНИК НА ТАТО . ОН ЛЪГА БРЕЖНЕВ ПРЕЗ ЦЕЛИЯТ МУ МАНДАТ , ЧЕ ЩЕ СТАНЕМЕ АВТОНОМНА РЕПУБЛИКА , СЕГА БОЙКО ЛАЖЕ *** , ЧЕ ЩЕ МУ ПУСНЕ ЮЖЕН ПОТОК И АЕЦ - БЕЛЕНЕ . ГОЛЕМО НАДЛЪГВАНЕ .

fallback