Снимка: БГНЕС
fallback

Дебела черна папка с документи и половин час реч. Така вътрешният министър Цветан Цветанов реши да сложи точка на скандала с неговите имоти, като избра най-високата трибуна – тази на Народното събрание.

"Правя това днес и от днес нататък няма да отговарям на организираната престъпност и техните говорители", обърна се към депутатите отляво Цветанов.

В експозето си той няколко пъти определи част от депутатите като клакьори и говорители на престъпници.

Цветанов започна дългото си обяснение, връщайки се 35 години назад – в далечната 1975 година, когато придобил къщата в нашумялото наскоро село Шума.

След това направи разбор година по година, като не пропусна да се отчете и за по-дребни суми от по няколкостотин лева.

Вътрешният министър дори посочи, че наскоро е продал автомобил Opel Corsa за 3000 лева. Заедно с парите като служител на МВР, партиен лидер и консултант за няколко години Цветан Цветанов е спестил въпросните 362 000 лева.

Освен това е срещал помощ от роднини: "Тъстът ми да е жив и здрав, на 75 години е в момента, от 94-та е в частния бизнес", поясни вицепремиерът.

"Позволил съм си да си купя апартамент на 46 години", добави Цветанов. Той призова депутатите, които оспорват неговото финансово състояние, да попълнят декларацията, която той самият предоставя на компетентните органи.

Oще по темата

"Когато ставате говорители на частната и организираната престъпност и се търси възможност за дестабилизиране на страната, е важно да знаем, че днес не говорим за убийства и отвличания, а за тяхното разкриване", обърна се отново към лявата част на залата Цветанов.

И ги заяде отново: "Аз знам, че има много клакьори и хора с други подбуди".

Речта на Цветан Цветанов приключи с бурни овации в цялата пленарна зала. Вдясно само ръкопляскания, а отляво придружени с възгласи – БКП, БКП.

Думата веднага взе Румен Петков от БСП, за да се оплаче: "Аз за съжаление не случих на имотни родители и тъстове и имам един апартамент".

Според него е добре българите да знаят, че за няколко години у нас могат да бъдат спечелени стотици хиляди левове.

"Не знам кой какви пари е давал, но аз пари не съм взимал за каквито и да било консултации", каза Петков.

Депутатът показа документи с обществени поръчки, спечелени от фирма, явно визирайки, че тя е близка до Цветанов. Тя е получила 20 милиона лева.

В кулоарите Цветан Цветанов беше лаконичен. Той каза на журналистите, че Румен Петков не може да бъде пример за морал.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

681

Анонимен

преди 13 години

NIAMA PO GOLIAM SPESTOVNIK OT CECO :) .TOI KATO DOGAN SI E VZEL *** I HONORARA NA NIVOTA NA ZAPLATITE V BG DASPESTI ZA 3-4 GODINI V POLITIKATA 360 000 LV - I DECATA NIAMADA POVQRVAT 4E TOVA SA 4ISTI PARI .A NARODA TUNE V MIZERIA .CECO SIGORNO OT ZAKUSKI GI E SPESTIL -DA E..B...A I DURAJVATA JALKA

680

Анонимен

преди 13 години

Цвъци цвъци парвеню изфъщяло добре че тати ти возеше григор шопов да се видите у пари

679

кои ли е консултирал

преди 13 години

Вътрешният министър дори посочи, че наскоро е продал автомобил Opel Corsa за 3000 лева. Заедно с парите като служител на МВР, партиен лидер и консултант за няколко години Цветан Цветанов е спестил въпросните 362 000 лева

fallback