Снимка: БГНЕС
fallback

Не е престъпление да притежаваш имоти. Аз си плащам навреме данъците, дори си плащам и сметките към „Топлофикация”, за да не изляза в някои списъци като нередовен платец.

Това заяви на специална пресконференция председателят на Столичен общински съвет Андрей Иванов, който беше обвинен от РЗС, че се е сдобил с 60 имота на обща стойност над 10 млн. лева, докато е работил в държавната администрация.

„В сигнала на РЗС единственото вярно е, че съпругата му се казва Мая Иванова и има бизнес“, коментира Иванов.

„Декларацията, подадена в Сметната палата в началото на 2008 г., съдържа цялата информация за моето имотно състояние“, коментира той.
Той заяви, че в началото на мандата е бил собственик на 15 имота, по време на мандата са продадени две собствености и е придобита една.
 
Иванов уточни, че в данъчната администрация е бил от 1 март до 15 декември 1999 г. като заместник-директор.

„Оттогава съм в частния бизнес, което означава, че за периода, за който съм обвиняван, че съм се възползвал и злоупотребявал с власт, съм бил в частния бизнес“, коментира Иванов.

Към момента той притежавал два наследствени апартамента, един закупен, земя в Банкя, където строи къща, купена през 2005 г. от собствениците, на които е върната, един гараж, едно място за паркиране, къща в с. Ребарково, друго място в Банкя, купено на търг от областната управа.

Oще по темата

По думите му собствеността върху пазара в кв. "Люлин", която  му се приписва от РЗС, е всъщност за преотстъпено право на строеж и право на ползване, а то не е използвано.

„Концесията за добив на минерална вода "Банкя" беше спечелена от фирма, в която участваше съпругата ми и след построяването на завода, което беше с кредити, бизнесът беше продаден“, посочи Иванов в отговор на въпрос.

Той уточни, че съпругата му Мая Иванова в момента се занимава с производството на ауспуси.

Иванов отрече да е получавал комисиони за консултирането на фирми, занимаващи се с маршрутни превози. Той отрече да е имал такива взаимоотношения с подобни фирми.

„Участвам в четири фирми, две от които са активни, а останалите две не са развивали никакъв бизнес. В близките дни ще се обърна към парламентарната комисия за борба с корупцията за изясняването на "този донос и компромат", заяви Иванов.

„Ако се докаже, че в нещо аз лъжа, ще си подам оставката“, обяви Андрей Иванов.

Що се отнася до взаимоотношенията си с вицепремиера и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов, шефът на СОС коментира:

„Моите отношения с Цветан Цветанов са нормални. Ние се познаваме добре. Дълги години не сме поддържали отношения. Сега отношенията ни са като по устав в партията – той е зам.-председател на партията, а аз съм председател на ГЕРБ – София. Нямам намерение да влизам в спор с когото и да е, няма да предприема нищо, там народът рано или късно ще си каже думата”.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

284

До Русева

преди 13 години

На теб от РЗС ли ти плащат!Яко *** войната - и аз имам 60 имота ако не и повече *** не съм в политиката дреме ми на фуражката.

283

Ruseva

преди 13 години

Vanko, krasaveco, kolko ti davat ot Gerb za za6titava6 kradeca Andrei?

282

otvrat

преди 13 години

kvo pa im pi6ete "hora 4etete" kvo 6e pro4etat kato sa tapi kato *** i nekoi kato Qne kato izleze i kaje UUUU aideee vikaite segaa i vsi4ki rugvat kato stado da vikat i pi6at po formuite. Nikoi nqma i predstava za kakvo pi6e ama se izkazva tam

fallback