Снимка: БГНЕС
fallback

Президентът Георги Първанов най-после потвърди, че на 11 ноември ще бъде създадена нова гражданска инициатива. 

“Има една широка гражданска инициатива, която е в ход и която вероятно скоро ще стартира в публичното пространство. Това не значи все още учредяване”, посочи държавният глава, помолен да коментира дали готви свой политически проект.

Първанов допълни, че в тази гражданска инициатива има представители на различни гилдии и слоеве -  учители, лекари, преподаватели, кметове, представители на неправителствени организации, политици, които участват като граждани, специалисти, професионалисти, без ангажиране на политическата им партия.

“Повече ще се разбере, когато се съберем”, категоричен бе президентът и потвърди, че срещата на новата формация ще е на 11 ноември.

Oще по темата
29 окт 2010 07:01
355

Макар да не потвърди нищо за име, по всяка вероятност политическият проект на президента ще носи името АБВ - "Алтернатива за българско Възраждане".

Избраната дата 11 ноември не е случайна – на нея преди 9 години Първанов поведе пред Петър Стоянов на първия тур на президентските избори, а седмица по-късно бе избран за президент на България.

Сред спряганите имена за движещи сили в новия политически проект на президента са бившият вицепремиер от кабинета "Станишев" Меглена Плугчиева, актьорът Стефан Данаилов и настоящите кметове на Пловдив и Благоевград Славчо Атанасов и Костадин Паскалев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

272

Виолета

преди 13 години

Нашата българска гордост-братята Кирил и Методий сигурно ще се обърнат в гроба заради политическата наглост да се използва българската азбука за създаване на партия,което значи-пак разделение ...А азбуката е създадена да обедини всички нас,българите!!!Не трябва да допускаме това кощунство от някой,който забрави за какво е избран-точно за обединение.И при това- е историк...

271

Анонимен

преди 13 години

Гоце Седефчов ведно с балона си ще се продъни с гръм и трясък :)

270

Teodor

преди 13 години

Не се залъгвайте,този нов проект се създава за да се вземе електорат от където и да е за да може да се подсили изнемощялата столетница.Това е поредната заблуда,вижда се ,че никий от бсп не се тревожи от първановата партиика,а напротив о1акват го и на изборите пак заедно.Народееее.....

fallback