Снимка: Булфото
fallback

Осигуровката за пенсия да се вдигне с 1,8% от 2011 г., реши Националният съвет за тристранно сътрудничество.

Режимът на болничните е договорено да бъде върнат в изходна позиция, т.е. какъвто е бил досега.

"Почти 1,4 млрд. лв. ще дойдат от увеличението на вноската – така дупката в бюджета ще бъде покрита почти наполовина, каза директорът на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) Евгений Иванов.

Oще по темата

По думите му от 2013 г. ще започне увеличението на стажа с 4 месеца на година, за да достигне през 2022-ра 40 години за мъжете и 37 за жените.

Синдикатите не са били на преговорите, а са стояли отвън залата с ултиматум и премиерът Бойко Борисов да се включи в преговорите.

"Фигурата на вицепремиера Симеон Дянков е достатъчна", каза обаче Иванов.

Той допълни, че въпреки отсъствието на синдикатите, взетите решения са лигитимни, като се позова на консултация с юристи на Министерския съвет и на Министерството на финансите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

172

к. станев - ст.з.

преди 13 години

нищо няма да им плащам на тези хрантутници да ми крадат парите ще си внасям по лична сметка и ще работя на черно не на сиво на черно и така всичко си е за менеда плащат тези които искат да градят кариера на мен кариера не ми трябва а ми трябват пари пари и то в брой веднага аз мога моите си пари да ги управлявам по добре от пенсионния фонд

171

димитров

преди 13 години

искам да знам на *** кой плаща здравните осигуровки техните данъци тока водата защо на тях не слага лихви заплашва с съд и постоянно с това тиражиране че са малцинство някой да си е направил труда колко са били *** а не роми както обичат да им казват през 1990 година и колко през 2010 да видите какво увеличение имат държавата е виновна не ги научи на труд а сама социални помощи ние сега ще покриваме тях

170

Калин

преди 13 години

грабеж!!! гърбави болшевики!!

fallback