Снимка: БГНЕС
fallback

Волен Сидеров не се е присъединил към подписката на 330 000 граждани, които искат референдум за членството на Турция в Европейския съюз. По тази причина според инициаторите й от ВМРО – той няма право да я коментира.

Преди дни лидерът на националистическата партия обвини Красимир Каракачанов в лъжа. Според Сидеров ВМРО са измамили българите с обяснението, че референдумът за Турция ще бъде сега, впоследствие обаче склонили той да се проведе и след 10 години.

"Не съм психиатър да коментирам Волен Сидеров", беше краткият отговор на Красимир Каракачанов.

Все пак и според председателя на ВМРО – българите са се подписали срещу това референдумът да се проведе сега.

На уточнението, че именно такъв е упрекът на Волен Сидеров, Каракачанов отговори: "Сидеров е настройвал симпатизантите на "Атака" да не подкрепят подписката на ВМРО".

Иначе воеводите получиха подкрепата на "Синята коалиция", но с уговорката, че референдум трябва да има едва когато Европейската комисия и Европейският съюз препоръчат на страните членки да ратифицират договора за присъединяване на Турция.

Oще по темата

Десните определят инициативата на ВМРО като добра.

"Турция трябва да изпълни критериите, а ние сме наясно, че това ще отнеме много години. Да се прави референдум, сега би било нелогично", обясни Мартин Димитров.

Иван Костов пък е на мнение, че трябва да се приеме решение, което да фиксира точните интереси на България във връзка с преговорите на Турция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

84

Анонимен

преди 13 години

Трябва да се говори, че Турция е потенциална заплаха за България и да се проведе референдум за членство в ЕС.

83

avraam

преди 13 години

"Не съм психиатър да коментирам Волен Сидеров", беше краткият отговор на Красимир Каракачанов. hahaahahaaahahhahhahahhaha, evala

82

Една Българка

преди 13 години

Ах, Вие, РОДНИ политици! Егати егоистите! Без значение дали сте опозиция или не, щом се борите за една кауза, защо не се обедините поне в нея? Нямате изгода, а? И после пак ще ми се появят на екрана да ми обясняват колко милеят, тъжат и се борят за Майка България, за нейните права и благоденствие. Ай сиктир!До #68 Щом езикът ви не е български, защо ми пишеш на чист български бре, чадо? Какво стана с вашите пра-дядовци, борири се за присъединяване към Майка България? Егати родоотсъпниците сте...

fallback