„Доган няма да излезе в пенсия, всички, които чакат това, надеждите им ще са напразни и ако си правят сметки, си ги правят грешно“, заяви пред Нова телевизия депутатът от ДПС Гюнай Сефер, чието имущество на стойност над 2 млн. лева беше запорирано от комисията „Кушлев“.

Относно изказване на бившия член на ДПС Осман Октай, че "ще убият не Доган, а Гюнай Сефер", депутатът коментира, че когато централният съвет го е изключил от движението, не е обявил пред медиите истината за него.

„Господин Октай ми е сърдит, бяхме много близки с него. От даренията той открадна 400 000 долара от партийната каса, от които една част отиват в сметката на неговата съпруга. С останалата част от парите купи апартамент в Монако. Това е за господин Откай и когато спрях да му храня синовете, той започна да говори“, уточни Сефер.

„Не ме е страх, какво да ме е страх. Господин Октай от 2001 година не е в ДПС, това му е проблемът, каза той. 15 години господин Октай е консумирал от ДПС. Аз казвам просто, че господин Октай злоупотребява с ДПС, с господин Доган, с всичко“, заяви Сефер.

Той категорично отрече, че самоубийството на кмета на добруджанското село Межден Турхан Мюмюн има нещо общо с него.

На 5 октомври 32-годишният кмет на селото се обеси в стопанска постройка в собствения си дом. Тогава личната драма се свърза с различни причини - от ужилване с пари за дърва за огрев, през хазарт, семейни проблеми до далавери с фирма на ДПС, свързана с депутата Гюнай Сефер.

„Един селски кмет в такъв район от него нищо не зависи, той изпълнява функцията, ако има битови скандали, да се обади в полицията, ако някой умре, да съобщи за това", допълни Гюнай Сефер.

Още по темата

Той беше категоричен, че определен кръг от хора използват една трагедия за определени политически интереси.

„Защо ме атакуват ли? Обществото в този определен кръг мисли, че Сефер като го няма, ще спечелят община Дулово. Бюджетът на община Дулово е 9, 8 млн. лева, около 1 млн. лева остават за издръжка след заплатите, няма какво да откраднеш“, заяви той.

„Този човек Турхан Мюмюн не го познавам, говорил съм веднъж с него по телефона за училищни земи, нищо друго“, категоричен бе Сефер.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase