Депутатът от ДПС Гюнай Сефер, чието имущество за 2 млн. лв. съдът запорира по искане на комисията "Кушлев",  ще обжалва решението.

Според Сефер върху него се оказва политически натиск.

Депутатът изрази предположение, че се цели и елиминиране на кадрите на ДПС в Силистренско заради предстоящите догодина местни избори.

Срещу Гюнай Сефер се води дело с обвинение за документни измами във връзка с обществени поръчки за построяване на път, свързващ село Окорш с централния път от Шумен до Силистра.

През последните дни името на народния представител се споменава в медиите и заради делото срещу бившата ръководителка на НАП Мария Мургина.

Бившият началник на НАП в Силистра Милена Цочовска заяви пред Софийския градски съд, че е била заплашвана с уволнение и подложена на натиск от Гюнай Сефер.

В четвъртък от Силистренския окръжен съд съобщиха, че е определен едномесечен срок за завеждане на същинско исково производство срещу Гюнай Сефер след запориране на имуществото му.

Още по темата

Шефът на комисията за конфискуване на имущество, придобито по престъпен начин – Стоян Кушлев, обяви, че ще бъде запорирано имущество на Сефер за над 2 млн. лв. и предстои да му се внесе иск за запор и на други имоти – на обща стойност над 8 млн. лв.

Днес Кушлев поясни пред bTV, че още преди прокуратурата да започне да се занимава със Сефер, самият той е продал част от недвижимите си имоти. Затова сега от него се иска паричната им равностойност.

Искът срещу Сефер е за над 8 милиона и 300 хиляди лева, каза Кушлев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase