В нарочно съобщение до медиите правителственият пресцентър информира, че премиерът Бойко Борисов е благодарил на лидерите на „Атака” и Синята коалиция за подкрепата им към правителството.

Поводът е отхвърленият днес в парламента вот на недоверие към кабинета.

"Изказвам своята благодарност на лидерите на ПП „Атака” и на Синята коалиция Волен Сидеров, Иван Костов и Мартин Димитров и на депутатите от техните партии за показаната днес в парламента конструктивна позиция и подкрепата за правителството", заяви Бойко Борисов.

"Правителството ще продължи своята ясна и открита към българските граждани политика. На страната ни предстоят няколко трудни месеца, но аз съм убеден, ще се съумеем да изведем държавата от кризата и моите и на колегите ми в кабинета усилия са насочени именно към това", допълни премиерът.

Първият вот на недоверие към кабинета „Борисов” бе отхвърлен със 70 гласа „за”, 144 гласа „против” и 1 „въздържал се” – Камен Петков от партията на Сидеров.

Още по темата

Той бе подкрепен само от депутатите на "Коалиция за България" и ДПС.

Сините останаха верни на Борисов, независимо от от острите критики към неговата политика в икономическата сфера и здравеопазването.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase