Въпреки благодарностите, които ГЕРБ отправи към "Атака" заради нейната лоялност, се оказа, че не всички в групата на националистите вярват в управляващите безрезервно.

Камен Петков реши да направи знаково гласуване на вота на недоверие срещу кабинета и натисна сивото копче – "въздържал се".

Явно народният представител не се е объркал, защото нито един от колегите му не се реши да го защити пред журналистите, които се бяха събрали пред стаята на "Атака" в парламента.

Нещо повече – част от тях подхвърлиха, че бил "бизнесменче", а репортерите трябвало да питат самия него за решението му. Естествено, малко след гласуването – Камен Петков вече се беше изнесъл от парламента.

Волен Сидеров остана в стаята си повече от час. Неговите сътрудници опитаха да накарат журналистите да си тръгнат с увещанието, че лидерът им щял да коментира, но по-късно.

Това по-късно така и не се случи, защото Сидеров излезе от стаята си на бърз ход, а колегите му депутати го бяха обградили като бодигардове.

Още по темата

"Ама вие от това ли се интересувате!", изненада се националистът на репортерското внимание към "изневярата" на негов депутат.

На въпроса защо Камен Петков е гласувал "въздържал се", Сидеров отговори: "И какво от това!".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase