От партията на Иван Костов опровергаха твърдението, че номинираният за министър на здравеопазването д-р Стефан Константинов е техен член.

Раздора вдясно опита да подклади председателят на НДСВ Христина Христова, която заяви, че д-р Константинов е председател на ДСБ – Кюстендил, и затова "Синята коалиция" се държала уклончиво по отношение на вота на недоверие.

Все пак в слуха има и доза истина, защото Константинов наистина е оглавявал централата на тъмносините в Кюстендил, но преди да приеме зам.-председателското място в Българския лекарски съюз.

"Това е кандидатура на ГЕРБ. Тя не е консултирана с нас", категоричен беше Петър Москов от ДСБ. Нещо повече – сините може и да не подкрепят новия министър при гласуването в сряда. Всичко зависи от изслушването му във вторник.

"Категорично няма да дадем подкрепа в аванс", увери Москов.

"Искаме ясен екшън план с времева рамка", конкретизира се докторът.

По отношение на вота на недоверие от ДСБ са отново категорични – няма да го подкрепят, но не защото няма забележки към здравеопазването.

"Най-малкото е цинично политическите сили, които стоят в основата на днешното състояние на здравеопазването, да искат вот на недоверие", аргументира се Петър Москов.

Още по темата
Хората на Иван Костов са притеснени от последиците на вота – по-точно да не накара ГЕРБ да направят завой наляво.

Десните направиха кратък коментар и на Бюджет 2011.

Според зам.-председателя на партията Димитър Бъчваров държавната сметка за догодина "поставя повече въпроси, отколкото отговори".

Заложеният ръст на БВП например бил оптимистичен. Тъмносините настояват бюджетът да бъде приет на първо четене до края на този месец.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase