Снимка: Булфото
fallback

"Няма да се въвежда допълнително 20% заплащане на здравните услуги", отсече премиерът Бойко Борисов.

Това стана факт след среднощна среща на Изпълнителната комисия на ГЕРБ, на която са присъствали министърът на здравеопазването Анна-Мария Борисова и представители на парламентарната здравна комисия.

Oще по темата
В началото на седмицата от здравното министерство обявиха, че в концепцията им за догодина е предвидено допълнително заплащане в болничната помощ като то ще бъде разликата в реалната цена на услугата и поеманите от НЗОК средства.

От МЗ обявиха, че в момента касата плаща до 80% от реалната стойност на медицинските услуги.

Мотивът на Анна-Мария Борисова за въвеждането на доплащането бе, че и сега пациентът дофинансира болниците като плаща, но под масата.

Във вторник от БСП и ДПС обявиха, че първия вот на недоверие срещу кабинета на ГЕРБ ще бъде на тема здравеопазване.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

240

предлагам

преди 13 години

.Ясно да се разграничат- ЛЗ със смесено участие - общинско и държавно от чисто частните.И чисто частните да не договарят с НЗОК .В противен случай се получава двойно таксуване - от направленията и кешово Защото са частни ?!?!И забалежете Никой и дума не обелва за този вид казуси!!

239

лекар

преди 13 години

По съшество реформата беше съкращиние на щатен персонал и сега един работи за трима.Болшинството вече сме с разклатено здраве./ е да сещам се и за 100- те тояги/А пътеките ползват преди всичко пациента - ако не праща РЗОК ,ще трябва да плати пациента от Джоба си.И тогава сигурна за пекарите ще има и повече.Помислете преди да дрънкате!

238

Vi

преди 13 години

Ако ги попитат, дори и да могат, пак ще откажат да си плащат сами. Много ясно, че ще предпочетеш да ти е безплатно, пред това сам да се изръсиш...А колкото до минималното работно заплащане - колкото си инвестирал в себе си като образование(!), и колкото повече си упорствал (!), толкова по-добра заплата ще имаш.

fallback