Снимка: БГНЕС
fallback

"В проектозакона за бюджет 2011 няма предложение минималната заплата да се увеличи", заяви финансовият министър Симеон Дянков.

Социалният министър Тотю Младенов настояваше минималното възнаграждение да се увеличи от 240 лв. на 270 лв. от първи януари 2011 г.

Дянков посочи още, че по данни от НОИ, ако работодателите изплащат 70 на сто от болничните на работниците в първите три дни от болничния, се спестяват от пет до седем милиона лева месечно.

По думите на финансовия министър, въпреки че тази антикризисна мярка за изплащане на болничните беше предвидена да важи до края на тази година, от социалното министерство са преценили, че промяната е добра и затова е влязла в проектобюджета за 2011 година.

Oще по темата

"Българският бизнес има най-ниското данъчно бреме в Европа и правителство е направило много за бизнеса и продължава да прави". С тези думи Дянков коментира дали работодателите няма да бъдат прекалено натоварени с изплащането на болничните. 

Той съобщи още, че на заседанието на Министерския съвет министерството му ще внесе анализа за размера, обема и състоянието на клиничните пътеки в болничната помощ. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

86

Лозанова

преди 13 години

АКО НАШИТЕ ДЕПУТАТИ СА НА МИНИМАЛНА РАБОТНА ЗАПЛАТА БЕЗ ПРАВО ДА ПОЛЗВАТ ОБЛЕКЧЕНИЯ И ДРУГИ СРЕДСТВА - ВЕРОЯТНО ДОХОДИТЕ НИ ИМАТ ШАНС ДА СТАНАТ ЕВРОПЕЙСКИ.НО ДАКОТ ЦОЦАТ НАРОДА И СИ ПРАВЯТ ДАЛАВЕРКИТЕ ВМЕСТО ДА РАБОТЯТ ЗА ХОРАТА КОИТО СА ГИ ИЗБРАБИ ДА СЕ ЧУДАТ КЪДЕ КЪДЕ ДА ХОДЯТ И ДА РАЗХИЩАВАТ ПАРИТЕ НА ДАНЪКОПЛАТЦИТЕ- НИКОГА НЯМА ДА СМЕ С ЕВРОПЕЙСКИ СТАНДАРТ НА ДОХОДИТЕ НО ПО ЦЕНИ ДА

85

анонимен

преди 13 години

Не питай идва ми да се обеся,то от сметки не остава ред да купиш на децата най-необходимото,незная за друите семейства но ние сме на ръба на оцеляването ,а двамата с съпруга ми работим и не стигат , че и заеми вземам.На дянков да му дам 6оо лв и той да живее нормално и да се чуства пълноценен гражданин на нашата страна.

84

юнака

преди 13 години

а ония търтеи депутатите ги намалете на половина и без това тия тюфляци за нищо не стават.

fallback