Снимка: БГНЕС
fallback

Зам.-председателят на ДПС Юнал Лютфи е в Анкара, за да търси помощ за решаване на мюфтийската криза в България, съобщи БТА, цитирайки Анадолската агенция.

Лютфи се е оплакал на председателя на Парламентарната асамблея на Съвета на Европа Мевлют Чавушоглу от "опитите на българските власти да назначат Недим Генджев на мястото на избрания Мустафа Алиш Хаджи".

Лютфи е предал писмо от името на българските мюсюлмани, в което се изразява дълбоко възмущение и се настоява проблемът да бъде разрешен час по-скоро според исканията на българските мюсюлмани.

Oще по темата

"Информирани сме за проблемите на главното мюфтийство, ще следим решаването на кризата", отвърнал  Чавушоглу.

Само преди три дни депутатът от движението на Сокола Алиосман Имамов обяви от парламентарната трибуна, че вече втори месец няма реакция от институциите у нас на писмата и протестите на мюсюлманите и на събраните над 213 хиляди подписа в “защита на легитимното ръководство, избрано на последната ислямска конференция”.

От ДПС посочиха, че в момента се правят “предизвикателни опити за узурпиране от страна на хората на Недим Генджев на административните структури на вероизповеданието”.

“Все още няма решение за регистрация и на резултатите от последната конференция, проведена в края на октомври миналата година, на която бяха избрани членове на Висшия духовен мюсюлмански съвет и Мустафа Хаджи за главен мюфтия на религиозната общност, посочи още Алиосман Имамов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

88

ioannidis

преди 13 години

Споко ;) Когато възтановят Г-н Недим Генджев като главен мюфтия, вече съвсем спокойно можете да отстоявате гражданските си права.

87

до 112

преди 13 години

Ако Анкара неще да си ги прибере, Алах да си ги взима...

86

до 111

преди 13 години

Ако Анкара си прибере ``сънародниците си``, ти ще останеш очи в очи с *** които много често ще цункат жена ти, дъщеря ти и всичко женско около тебе....

fallback