Снимка: БГНЕС
fallback

Европейската комисия определи като неприемливи думите на български министър, който заяви, че ромската общност е инкубатор, който генерира престъпност, предаде АФП.

„Трябва да се направи много сериозен анализ на проблемите с ромите, защото тези среди са инкубатор за генериране на престъпност”, заяви вътрешният министър Цветан Цветанов в интервю за „24 часа” в навечерието на еднодневно посещение в Брюксел в понеделник.

Oще по темата

Запитана дали Брюксел по принцип приема заклеймяване на цяла етническа група като криминогенна, говорителката на комисията Пиа Аренкилде Хансен каза: „Можем да бъдем много кратки – отговорът е „не”.

"В последните 20 г. в различните неправителствени организации са влезли много пари, но нищо не е направено, само виждаме вече, че има ромски босове, които живеят в едни разкошни палати, а гетата на основната част от ромите се разширяват", посочи още Цветанов в интервюто. 

В България ромите, които наброяват около 700 хиляди, или 10% от населението, живеят в крайна бедност, отбелязва още АФП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

248

Анонимен

преди 13 години

*** vav Aushvitc

247

Цвъ.Цвък

преди 13 години

ЦЦ просто прилага демагогията на Боко Кратуна за да спечели в рейтинг. Това е тъпо изказване, зощото навън веднага ще се пренесе като Български роми и България е инкубатор за генериране на престъпност.Да си хваща престъпните роми и да ги затваря - това му е работата, а не да плямпа глупости в Брюксел.

246

dedo

преди 13 години

Брюксел веднага трябва да направи нещо по въпроса, за да защити думите си!!!Всеки *** от там, който има смелостта да коментира проблема с ромите ни. да си вземе по един поне *** в къщи, за по-отворените може и по два-три, че и по повече даваме. И да имат после наглостта да ги изселят!

fallback