Снимка: БГНЕС
fallback

Съпредседателите на „Синята коалиция” Иван Костов и Мартин Димитров упрекнаха партията на Бойко Борисов, че е сключила сделка с политическия враг – БСП, ДПС и НДСВ.

Сините правят това заключение заради преизбирането на членове на Комисията за защита на конкуренцията тази сутрин в парламента. Председател на КЗК остава Петко Николов. Местата си в комисията запазват Ангелина Милева, Александър Александров, Весела Антонова, Елена Димова.

Според Мартин Димитров председателят Николов е близък до НДСВ. Александър Александров пък е член на БСП.

„Тези хора ще контролират всички обществени поръчки”, посочи председателят на СДС.

Иван Костов беше още по-остър – става въпрос за споразумение между ГЕРБ, БСП, ДПС и НДСВ за преизбиране на основния състав на КЗК. По думите му това не се връзва с амбицията на управляващите да преодолеят наследството на тройната коалиция.

От „Синята коалиция” обаче са обидени най-много на преизбирането на „явния недемократ” Александър Александров. Той бил в основата на опита на ЦИК да спре регистрацията на сините на последните парламентарни избори.

„Явно за награда за това му действие е бил преизбран”, посочи Мартин Димитров.

Искра Фидосова от ГЕРБ категорично отхвърли обвиненията на „Синята коалиция”. По отношение преизбирането на Александров, както и на останалия състав на КЗК, тя заяви, че членовете на този орган са доказани професионалисти.

Според нея не може да се говори за сделка с тройната коалиция, а за приемственост.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

104

Помнещ

преди 13 години

Пич, до 9.9.1944 г, в БГ не е имало 1 км асфалт. Каквото и да сме произвеждали сме му намрали пазар и 90/% от населението живееше 100 пъти по добре, бяхме на 25 място по жизнен стандарт. Сега индусрията са шивачници работещи на ишлеме, та по добре черно бели да правим отколокото да осигуряваме робини на гръцките кожодери.БГ БЕШЕ РАЗВИТА НА СРЕДНО ЕВРОПЕЙСКО НИВО, КЪДЕ СМЕ СЕГА БЕ УМНИКО.Аман от заблудени овци.

103

"ПОСЛЕДЕН ВАЛС&

преди 13 години

Тия защо не си запеят "ПОСЛЕДЕН ВАЛС" и да отидат на майната си (без извинение.

102

ДОБАВКА

преди 13 години

Тези хора ще контролират всички обществени поръчкиСВЪРШИХА ЛИ СПЕСТЕНИТЕ ПАРИ НА ГЕРБ??!риторичен въпрос

fallback